Ez a szállodák nagy trükkje: ha így csinálod, hetekig nem rakódik le a por a lakásban.

Ez a szállodák nagy trükkje: ha így csinálod, hetekig nem rakódik le a por a lakásban.
Email

Ez a szállodák nagy trükkje: ha így csinálod, hetekig nem rakódik le a por a lakásban.

Email

"…Kipróbáltam,ès tènyleg bevált!.."

Ezt a módszert otthon is érdemes bevezetni.

Hiába takarítunk, a portalanság 1-2 hétnél nem tart tovább. Van azonban egy megoldás, amely alkalmazásával akár 2-3 hónapig is megakadályozhatjuk a por lerakódását!

loading…


Van egy olcsó termék, amely segít a lakás hosszútávú tisztán tartásában, ez pedig a glicerin. A glicerin egy olyan anyag, amely hosszú ideig meg tudja akadályozni a por lerakódását.  Nem csupán a lakkozott területekről lehet vele eltüntetni a port, hanem a tükörről is.

loading...

Ezt a sűrű, szagtalan anyagot használják többek között a múzeumok és a szállodák is. A glicerin egyfajta láthatatlan réteggel vonja be a már előzőleg megtisztított felületeket, így a por is nehezebben rakódik le. Az is előnye, hogy bármilyen felületen lehet alkalmazni.

Egy mikroszálas törlőkendőre tegyünk néhány cseppet a glicerinből, majd ezzel töröljük át a bútorokat. Ugyanígy járjunk el a lakkozott felületek, és a tükrök esetében is.

A parketta és a laminált padló is fényessé és portalanná varázsolható, ha a felmosóvízbe pár csepp glicerint keverünk, majd ezzel a keverékkel mossuk fel a járólapot.

loading…


Nemcsak a fényesítésben és portalanításban lehet segítségünkre, hanem a folteltávolításban is! A makacs foltokra csepegtessünk néhány csepp glicerint, majd a textilt sós vízben öblítsük ki.

A szépségápolásban is hatékonyan fel lehet használni. A hajápolásban segítségünkre lehet, ha pár csepp glicerint teszünk a samponba, hiszen ettől a haj sokkal fényesebb lesz. Ha a kézkrémbe teszünk belőle egy keveset, akkor a bőrünk is puhább lesz. 

Glicerint több helyen is vehetünk (gyógyszertárak, drogériák, de a webshopokban is megtalálhatók – 2 dl kb. 500 Ft). Mivel pár cseppet kell csak használni, ez nagyon sokáig elég.

Hosszászólások: Kipróbáltam, ès tènyleg bevált!

– hol lehet ezt beszerezni? A glicerint…A gyógyszertárban azt mondták,hogy már nem forgalmazhatják.

– Pedig èn ott vettem egy kis üveg 300 ft sem volt,😊 Ès mondhatom,hogy egy hete töröltem le vele a sötèt tálalómat,ès por sehol!!

Sok gyógyszertár, amelyik nem tart bizonyos árukat, azt mondják, hogy már nem gyártják, vagy betiltották. El kell menni több gyógyszertárba, akár még más település gyógyszertárában is meg lehet próbálni. Én is hülyét kapok az olyan gonosz gyógyszertáraktól, ahol szemrebbenés nélkül, simán átverik a bennünk megbízó embert.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
ÉRIK A NYUGDÍJKATASZTRÓFA!
ÉRIK A NYUGDÍJKATASZTRÓFA!

ÉRIK A NYUGDÍJKATASZTRÓFA! Érik a nyugdíjkatasztrófa: ennyit kell félretenned, ha el akarod kerülni! Korábban megírtuk, senki nem vette komolyan: ÜZENT...

BEJELENTVE: A KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓKAT IS ADÓZTATJA A NAV!
BEJELENTVE: A KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓKAT IS ADÓZTATJA A NAV!

BEJELENTVE: A KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓKAT IS ADÓZTATJA A NAV! Sok külföldön dolgozó magyarnak fogalma sincs arról, hogy továbbra is keletkezik Magyarországon...

Close