Európa legnagyobb tűzijátékát akarja a kormány, jóval több mint egymilliárdba kerülhet

Európa legnagyobb tűzijátékát akarja a kormány, jóval több mint egymilliárdba kerülhet

Európa legnagyobb tűzijátékát akarja a kormány, jóval több mint egymilliárdba kerülhet

A korábbi években ennek a töredékébe került a látványosság. A teljes rendezvénysorozatra további milliárdok fognak elmenni.

Jóval egymilliárd fölött lehet az augusztus 20-i tűzijáték ára

loading...

Az államalapítást ünneplő háromnapos rendezvénysorozat költsége az idei évben 6,5 milliárd forintot is felemészthet, de ebbe a tűzijáték árát nem számolták bele, arra ugyanis egy külön közbeszerzést írtak.

Míg az elmúlt években ez utóbbi 222 millió forintba került, a tervek szerint a koronavírus évében ennek a sokszorosát fogjuk fényjátékra költeni. A megbízást hirdetmény nélkül pályáztatták meg: három céget kértek ajánlattételre, csupa olyan nevet, akiket már jól ismerünk Rogán Antal háza tájáról.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Az ára is ehhez mérhető: az Elektronikus Közbeszerzési  Rendszerbe nemrég feltöltött dokumentumokban található szerződéstervezetben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH)

nettó 1,3 milliárd forintos becsült árral számolt.

loading...

A tervezet szerint keretszerződésről van szó, a feladat összetett, a zenei alap, a látványtervezés és az uszályok telepítése ugyanúgy beletartozik, mint a zárt láncú kommunikáció megszervezése.

A megbízást – tekintettel arra, hogy augusztus 20-áig már nincs túl sok idő és a járványhelyzet miatt még a megrendezés is bizonytalan volt – hirdetmény nélküli eljárásban pályáztatták meg. Ez azt jelenti, hogy három vállalkozást kértek fel ajánlattételre. Mindegyikük ismerős lehet a Rogán Antal minisztériuma alatt működő NKH háza tájáról:

az Antenna Hungária Zrt. nyerte meg tavaly nyáron a kommunikációs hivatal 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretszerződését. Alvállalkozónak Balásy Gyula cégeit és a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valtont vonták be. Ez az állami cég felel a cikk elején említett nagyszabású Szent István-fesztiválért.

A Valton-Sec Zrt. kisebbségi tulajdonosa Bessenyei István, aki az üzlettől a lakhatásig változatos területeken segíti a – mára már egykori – Rogán-házaspárt.

loading…


A Network 360 Reklámügynökség Kft. annak a Csetényi Csabának a cége, aki amellett, hogy Rogán Antal egykori, Pasa Parki szomszédjaként ismert, hosszú éveken át milliárdos tételben kapta a megrendeléseket az NKH-tól. Csetényi, illetve vállalkozásai diadalmenete egészen 2018 nyaráig tartott, akkor kegyvesztett lett, Rogánék szerződést bontottak Csetényi és Kuna Tibor cégeivel.

A közbeszerzési eljárás dokumentumai szerint az NKH keretszerződés megkötésével is számolt, mivel a koronavírus-járvány miatt rendkívül nehezített az eszközök beszerzése, szállítása, az engedélyeztetési eljárás, illetve az egyes, gyakran egymásra épülő részfeladatok összehangolása. Hogy pontosan milyen konstrukcióban szervezik meg a tűzijátékot, az a szerződéskötést követően derül ki.

Az elmúlt években egyébként csak 222 millió forintba került a félórás augusztus 20-ai budapesti tűzijáték. Forrás, forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Legalább 36 fejlett idegen civilizációnak kell lennie galaxisunkban
Legalább 36 fejlett idegen civilizációnak kell lennie galaxisunkban

Legalább 36 fejlett idegen civilizációnak kell lennie galaxisunkban A csillagászati kutatások egyik viszonylag népszerű kérdésköre, hogy lehet-e élet a Földön...

Különös jelek érkeztek egy távoli galaxisból.
Különös jelek érkeztek egy távoli galaxisból.

Különös jelek érkeztek egy távoli galaxisból. Szakértők egy csoportja ismétlődő rádiójeleket, úgynevezett gyors rádiókitöréseket (FRB) vizsgált, melyek egy 3 milliárd...

Close