ERŐSZAKOS ADÓCSÖKKENTÉS MAGYARORSZÁGON!

ERŐSZAKOS ADÓCSÖKKENTÉS MAGYARORSZÁGON!
loading...

ERŐSZAKOS ADÓCSÖKKENTÉS MAGYARORSZÁGON!

Adócsökkentésre kényszerítené Magyarországot az EU.

 

Az Európai Parlament 25 százalékban maximálná a tagállamokban az általános forgalmi adó kulcsát – miközben a magyar legfelső kulcs 27 százalékos -, és a képviselők a szerdai plenáris ülésen támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét is – közölte az EP sajtószolgálata szerdán.

loading…


Az uniós parlament két jogszabálytervezetről szavazott. Az egyik az egységes piacon belüli kereskedelmet egyszerűsíti, elsősorban a kis- és középméretű vállalkozások számára, a másik egyértelműbb áfakulcs-rendszert hozna létre – írták.

A szavazást megelőző vita során Jeppe Kofold, az áfaszabályok témájáért felelős dán szocialista képviselő kijelentette:

 

Jelenleg sokféle áfarendszer létezik az Európai Unióban, tele kiskapuval és fekete lyukkal. Ez vezetett el oda, hogy egyre több áfabevétel tűnik el. Az előttünk lévő reformokkal évente 41 milliárd euróval csökkenthetjük ezt az áfabevétel-kiesést, egymilliárd euróval pedig a vállalatok adminisztratív költségeit.

Szanyi Tibor, az egyértelműbb áfakulcs-rendszer szabályozásáért felelős jelentés készítője, az MSZP alelnöke és a párt EP-delegációjának vezetője kiemelte: fontos lépés ez, hiszen a jelenlegi áfa-rendszer szétaprózottsága komoly akadályt jelent az egységes piac megfelelő működése előtt.

A költségvetési források biztosítása és a káros adóverseny elkerülése céljából, az összes ÁFA-kulcsot figyelembe véve egy 12 %-os súlyozott átlag lesz kötelezően elérendő minden tagállamban.

loading…


A 15 és 25 %-os érték közé rögzítendő általános kulcson túl a javaslat szerint minden tagállamnak lehetősége lesz két kedvezményes kulcs és egy a 0 és 5 % közötti kulcs alkalmazására is.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A jelentés mindemellett felszólít egy EU-szintű információs portál létrehozására is, amely pontos információkkal kell, hogy szolgáljon az összes tagállam áfa-rendszeréről ezzel is segítve elsősorban a KKV-kat a határon átnyúló ügyleteik során, hiszen a javaslat hatályba lépését követően a jelenlegi gyakorlattól eltérően a rendeltetési hely szerinti tagállam adóztatása lesz a meghatározó.

Jelenleg az uniós tagállamok között csak és kizárólag Magyarország alkalmaz 25%-nál magasabb általános áfakulcsot. Vagyis ebben a tekintetben ez a terv csak hazánkra lenne érvényes, emiatt a jelenlegi körülmények között ez egyfajta országra szabott speciális jogszabályalkotás. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL.
A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL.

A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL... Vásárhelyi Mária - A világsajtót bejárt kép a rothadó Kútvölgyi kórházról, és a szerbiai Topolyán a...

HOGYAN JUTOTT ILYEN MÉLYRE MAGYARORSZÁG?
HOGYAN JUTOTT ILYEN MÉLYRE MAGYARORSZÁG?

HOGYAN JUTOTT ILYEN MÉLYRE MAGYARORSZÁG?   Ma délután épp a Kossuth téren sétáltunk a kutyákkal, amikor elhaladtunk egy padon ülő...

Close