Elon Musk egy hét alatt legyártatott 1200 lélegeztetőgépet

Elon Musk egy hét alatt legyártatott 1200 lélegeztetőgépet

Elon Musk egy hét alatt legyártatott 1200 lélegeztetőgépet

A Tesla alapítója átállította a termelést a gyáraiban, a hét végére ígérte az első szállítmányt.

loading...

A koronavírus-járvány kitörése komoly összefogásokat hívott életre világszerte. Rengeteg cég, vállalat és magánember ajánlotta fel, hogy különböző módokon részt vállal a kórokozó elleni harcból.

A márkás italokat vagy parfümöket gyártó cégek kézfertőtlenítők gyártásába fogtak, a vendéglátósok friss, meleg ételekkel segítik az éjt nappallá téve dolgozó orvosokat, az önkéntes karanténban ücsörgők pedig adományokkal segítik például a munkájukat elvesztő színészeket vagy épp a távoktatás frontján helyt álló tanárokat.

A Livescience.com értesülései szerint pedig még múlt héten beszállt a küzdelembe Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója is, aki felajánlotta, hogy ha szükséges, a gyáraiban lélegeztetőgépeket építenek majd koronavírusos betegeknek.

Miután több egészségügyi szakember és politikus is üdvözölte a felajánlást, Musk üzemeiben meg is kezdődött a szerkezetek gyártása.

loading...

„Arra számítunk, hogy egy héten belül több mint 1200 lélegeztetőgépet tudunk majd szétosztani” – írta Musk a Twitter-oldalán.

Az elektromos autóival valóságos celebritássá váló, dél-afrikai származású üzletember és feltaláló szerint a Tesla, illetve a polgári űrrepülésben élen járó SpaceX is tökéletes háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy lélegeztetőgépeket gyártsanak.

A Tesla autókhoz ugyanis légkondicionáló és levegő-keringető rendszereket gyártanak, a SpaceX űrhajói esetében pedig az űrhajósok életben maradását biztosító levegőztető rendszereket fejlesztenek a mérnökök, ezekből nem nehéz némi átalakítással kórházakban is használható eszközöket gyártani.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Musk azért sietett kijelenteni, hogy természetesen orvosokkal is konzultálnak majd a gyártás megkezdése előtt.

Nemcsak lélegeztetőgépekkel segíti majd az amerikai orvosokat, múlt hétvégén ugyanis azt is elmondta, hogy a cégei rövidesen negyedmillió, úgynevezett N95-ös orvosi maszkot is szétoszt majd az egészségügyi szakemberek között.

A Tesla és mellett két másik amerikai autógyártó, a Ford és a General Motors is átállította néhány üzemét lélegeztetőgépek gyártására, hogy így harcoljanak a koronavírus-járvány ellen. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Vége a Covid 19-nek! Megmenekültünk!
Vége a Covid 19-nek! Megmenekültünk!

Vége a Covid 19-nek! Megmenekültünk! Megmenekültünk: amerikai pásztorok Jézus nevében MEGSEMMISÍTŐ ÍTÉLETET mondtak a Covid-19-re! Hát, szóval ennyi volt az...

Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőzödjék, ketten már meghaltak
Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőzödjék, ketten már meghaltak

Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőzödjék, ketten már meghaltak Egy drámai kóruspróbáról számolt be a Los Angeles...

Close