Elment egy hős – haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka

Elment egy hős - haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka

Elment egy hős – haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka

A mindössze 38 éves Bakó Sándor meg szerette volna teremteni a paradicsomot a családja számára. Soha nem adta fel a harcot, de a szíve már nem bírta tovább.

Reggel mi is beszámoltunk a tragédiáról, hogy belehalt az otthonáért folyó harcba a kecskeméti férfi, Bakó Sándor.

loading...

A háromgyermekes édesapát a szíve vitte el, felesége szerint az önkormányzattal való pereskedés viselte meg az egészségét.

Rajnai Attila leírta Sándor történetét. Írását változtatás nélkül közöljük:

"Nagyon sokan nem tudtuk volna végigcsinálni azt, amit a kecskeméti Bakó Sándor az elmúlt tíz évben megtett, mindamellett, hogy virradattól napnyugtáig keményen dolgozott. Nem is nagyon volt más választása, mert háromgyerekes apa volt, azt akarta, hogy ne szenvedjen hiányt a családja semmiben.

Boldoggá akarta tenni őket és meg is tette, amíg tehette.

2009-ben egy félkész családi házat vásárolt Belsőnyírben, hogy itt fogja megteremteni részükre a jövőt. Kőműves volt és ezermester, úgy gondolta, a munka mellett saját kezűleg mindent megépít majd.

loading...

Ásott halastavat, lefektette a padlófűtést, falazta a gyerekszobákat, fákat ültetett, mert paradicsomot álmodott meg az ő kis családjának. A megvásárolt háznak volt jogerős építési engedélye, de Sándor kibővítette, átdolgozta, ezért új engedélyeztetési eljárást kellett indítania az önkormányzatnál, amelynek során a Honvédelmi Minisztérium nem járult hozzá az építési engedély kiadásához, mivel Bakóék háza 200 méteren belül volt az egykori honvédségi üzemanyagbázistól.

Mivel a házuk bármennyire összkomfortos is, hivatalosan lakhatatlan, az önkormányzat lezáratta Bakóékkal az ingatlant, így albérletbe kényszerültek.

Megpróbáltak egyezkedni az önkormányzattal, hiszen önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, és a jogerős építési engedélyt mégiscsak a hivatal adta ki, lényegében szóba sem álltak velük, hiába érvelt Bakó Sándor, hogy “az a honvédségi üzemanyagbázis csak ott volt már néhány évtizede, illett volna tudniuk róla” a városvezetés hajthatatlan volt, pedig akkor még egy csereingatlannal is beérték volna.

Olyan ügyvédet keresett, aki hajlandó volt az önkormányzattal szembeszállni, de úgy volt vele, ha nem talál, maga fogja megvédeni az igazát. Persze, mindenki próbálta lebeszélni erről, mondván, “szél ellen nem lehet”, de csak mosolygott, nem csak hitt az igazában, tudta is azt, végül megnyerte a pert az önkormányzattal szemben.

2013-ban a Szegedi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy a kecskeméti önkormányzat közigazgatási jogkörben kárt okozott Bakóéknak, a három tagú bírói tanács érvei szinte azonosak voltak Sándoréval, a hivatal területi ügyintézőjének tudnia kellett arról, hogy ott üzemanyagbázis van.

Ám az önkormányzat még ekkor sem volt hajlandó leülni velük és meghányni vetni a kártérítés kérdését, mégha az innentől már nem volt, nem lehetett kérdés, sőt, az összeg napról napra változott, hiszen az albérlet, a lezárt ingatlan őrzése, a kamatok időarányosan növekednek.

Ám a kecskeméti önkormányzat a jogerős jogalapot semmibe vette. Bakó Sándor erre is azt mondta, nem baj, végigcsinálja az újabb pert, mégha a bíróság lépcsőjén is kell aludnia.

Még többet dolgozott, abban a tudatban, hogy egyszer úgyis kifizetik a kárát, a sérelmeit és megteremtheti végre a paradicsomot a családjának.

Az idő közben könyörtelenül telt. Az önkormányzat két alkalommal is a kúriához fordult felülvizsgálatért, mindkétszer elveszítették és a tábla kimondta: Bakó Sándornak — bármennyire is nem tetszik nekik —, de igaza van.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Összesen három bíró is vitte Bakóék kártérítési ügyét, mire végül 2017 januárjában a már 62 millió forintosra duzzadt követelésüknek 46 millió forint erejéig igazat adott a Kecskeméti Törvényszék.

Volt egy két részlet és összeg, ami nem tetszett Bakó Sándornak, mert bármennyire is hihetetlen, minden a fejébe volt, láttam érvelni a tárgyalóteremben, fejből mondta az összegeket, a beadványok tartalmát és minden kérdésre átfogó szakmai választ tudott adni.

Eltökélt volt és hajthatatlan. Pontos fogalmai voltak az igazságról, az igaz emberekről és pontosan tudta ki az, akit hamis és hátsó szándékok vezérelnek. Olyan ember volt, aki a szemébe is mondta ezt a másiknak. Mi tagadás, becsültem ezért a képességéért.

loading…


Úgy volt vele, ha ő becsületes, legyen más is az.

Készült, hogy tavasszal kihirdeti az ítélőtábla a végső összeget és megválthatja végre az életét:

" igaz, ezt a csaknem tíz évet, amit elvettek az én és a családom életéből nem lehet megfizetni
– hangoztatta, de a gyerekeinek megígérte, hogy a nyár végére új otthonba költözhetnek

Forrt a dühtől, amikor nem született meg a jogerős ítélet, mert a fellebbezésükhöz csatolt számlamellékleteket az egyik ügyvéd nem továbbította az ítélőtáblára, ezért őszre napolták a pert.

Addig is dolgozott éjt nappalá téve és persze, még ha nem is mutatta, és nem is volt káros szenvedélye, ezek a hosszú, idegölő, bíróság előtt eltöltött évek nem múltak el benne nyomtalanul.

Augusztus 22-én betonozás közben lett rosszul és már nem tudták megmenteni.

Szégyellje magát mindenki, aki arra spekulált, hogy Bakó Sándor feladja majd harcot, mert ő soha nem adta fel, csak a szíve nem bírta."

Forrás: Rajnai Attila – Az írás először a Hírösvényen jelent meg.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ISMÉT ÜZENT AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE!
ISMÉT ÜZENT AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE!

ISMÉT ÜZENT AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJE! A FIDESZ segge beremegett.... Face oldlán újból jelentkezett az Ördög ügyvédje: Van még mit mondanom...

Halálra vertek egy kutyatolvajt, aki éttermeknek akarta eladni a kutyákat
Halálra vertek egy kutyatolvajt, aki éttermeknek akarta eladni a kutyákat

Halálra vertek egy kutyatolvajt, aki éttermeknek akarta eladni a kutyákat. A valóságban három tolvajt vertek véresre, akik házi kedvenceket lopkodtak,...

Close