ELINDULT! MINDENKI SZÁMÁRA INGYENESEN ELÉRHETŐ!

ELINDULT! MINDENKI SZÁMÁRA INGYENESEN ELÉRHETŐ!

ELINDULT! MINDENKI SZÁMÁRA INGYENESEN ELÉRHETŐ!

[good_old_share]

Az EU navigációs rendszere elindítja kezdeti szolgáltatásait.

 

loading...

Elindítja kezdeti szolgáltatásait az Európai Unió saját műholdas navigációs rendszere (Galileo) a közigazgatási szervek, a vállalkozások és a lakosság számára – jelentette be az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület arról számolt be, hogy a Galileo ingyenes navigációs, illetve hely- és időmeghatározási szolgáltatást fog nyújtani, amely a rendszer jeleit használó, autókba vagy okostelefonokba épített chipekkel vehető majd igénybe. Ősszel kerültek piacra az első ilyen telefonok, 2018-ra pedig már az Európában forgalomba hozott új autók mindegyikébe beépítik a szükséges lapkakészleteket.   

loading…


A rendszer emellett biztonságos szolgáltatásokat tesz elérhetővé a közigazgatási szervek számára, és segíti a veszélyhelyzetek kezelését.   

A tájékoztatás szerint a Galileo földi infrastruktúrája és műholdjai már működésre készek. Jelei rendkívül pontosak lesznek, de még nem folyamatosan elérhetők, ezért a kezdeti szakaszban az amerikai GPS műholdas navigációs rendszerrel együttesen lesznek használhatók.   

loading...

A közleményben jelezték: a következő években újabb műholdakat állít majd pályára az Európai Űrügynökség, aminek következtében fokozatosan javulni fog a navigációs rendszer világszintű elérhetősége. A 30 műholdból álló rendszer egésze a tervek szerint 2020-ra fog teljes kapacitással működni.   

Az európai navigációs rendszer szabadon elérhető szolgáltatása egyméteres pontosságú helymeghatározást tesz majd lehetővé, titkosított katonai szolgáltatása pedig egy centiméterest.   

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Közleményében Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke kiemelte, hogy a földrajzi helymeghatározás napjaink digitális forradalmának központi kérdése, az életünket átalakító új szolgáltatások alapja. "A Galileo megtízszerezi a helymeghatározás pontosságát, lehetővé teszi az ezen alapuló technológiák következő generációjának működését" – közölte Sefcovic, példaként említve az önvezető autókat, az összekapcsolt eszközöket és az okos városi szolgáltatásokat.   

Elzbieta Bienkowska belső piacért felelős uniós biztos hangsúlyozta, hogy "a világ legpontosabb műholdas navigációs rendszerének megépítése" bizonyítja "Európa technológiai kiválóságát, az európai szakértelmet és az elkötelezett törekvést a műholdas szolgáltatások biztosítására". "Egyetlen európai ország sem vihette volna ezt végbe egyedül" – tette hozzá.   

A Galileo-programot az 1990-es évek közepén indította el az Európai Unió és az Európai Űrügynökség azzal a céllal, hogy függetlenítse Európát az amerikai GPS műholdas navigációs rendszertől, amelynek szabadon elérhető szolgáltatásait az üzemeltető nemzetközi konfliktus esetén blokkolhatja. Forrás: MTI. [apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELEK-SOK PÉNZ JÁR VISSZA A BANKOKNAK.
DEVIZAHITELEK-SOK PÉNZ JÁR VISSZA A BANKOKNAK

DEVIZAHITELEK-SOK PÉNZ JÁR VISSZA A BANKOKNAK [good_old_share] Devizahitelek: tízmilliárd visszajár a bankoknak loading... A Kúria új eljárásra kötelezte a Gazdasági...

A NŐK KORENGEDMÉNYES NYUGDÍJÁNAK VISSZAVONÁSÁT JAVASOLJÁK.
A NŐK KORENGEDMÉNYES NYUGDÍJÁNAK VISSZAVONÁSÁT JAVASOLJÁK

A NŐK KORENGEDMÉNYES NYUGDÍJÁNAK VISSZAVONÁSÁT JAVASOLJÁK [good_old_share] A női korkedvezményes nyugdíj a korhatár emelésével szétfeszíti a nyugdíjrendszert, a kedvezmény igazságtalan,...

Close