Egy nappal műtéte előtt küldték haza a kórházból, otthon halt meg az óbudai férfi

Egy nappal műtéte előtt küldték haza a kórházból, otthon halt meg az óbudai férfi

Egy nappal műtéte előtt küldték haza a kórházból, otthon halt meg az óbudai férfi

„Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak” – mondta Terike, a férfi összetört felesége. Videó az oldal alján!

Március 17-én műtötték volna, ám 16-án az ágyfelszabadításokra hivatkozva hazaküldték azt az óbudai férfit, akihez három héttel később már hiába hívott mentőt a felesége – derül ki Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebookra feltöltött videójából.

loading...

A politikust egy óbudai asszony, Terike kereste meg, aki szerette volna elmondani történetét, rámutatva arra, hogy milyen súlyos következményei vannak Kásler Miklós kórházi ágyak kiűrítéséről és a műtétek elhalasztásáról szóló döntésének.

Terike férjét polipbetegséggel diagnosztizálták, először K-vitaminnal – ami Magyarországon nem kapható, Németországból kellett beszerezniük – próbáltak javítani az eredményeken, ám amikor ez nem hozott sikert, akkor műtétre jegyezték elő.

Március 3-án feküdt be a kórházba, 17-ére írták ki a műtétet. Közben azonban az Emmi utasítására megkezdték a kórházi ágyak felszabadítását arra az esetre, hogyha a koronavírus-járvány berobbanna. Ennek esett áldozatul Terike férje is: az asszony nagyon meglepődött, amikor a férje megjelent otthon mondván, hogy elhalasztották a műtétet.

A férfi elmondta, hogy az osztályáról kivétel nélkül mindenkit elküldtek.

loading...

Mintegy három héttel a tervezett műtét után, április 7-én éjszaka a férfi már nem tudott aludni arra hivatkozva, hogy nagyon fáj a hasa. Ekkor a felesége felhívta a mentőket, akik arra kérték, hogy olvassa fel a zárójelentést. Terike érezte, hogy nincs idő erre, és balsejtése be is igazolódott: férje a hívás közben meghalt.

Az asszony könnyek közt mondta el, hogy nem az orvosokat hibáztatja, hanem azt nem érti, hogyan lehetett letagadni az üres ágyakat.

"Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak"

– zárta szívszorító történetét Terike. Forrás.

A koronavírus özvegye – Terike története

Hány embernek kellett így meghalnia Kásler döntése miatt?Ami Kásler Miklósnak „szórakoztató történet”, az Terikének maga a tragédia. Az óbudai asszony férjének a miniszter eszement döntése miatt kellett borzalmas kínok között meghalnia, miután műtét előtt hazaküldték a kórházból. Üzenem Káslernek, Orbán Viktornak és valamennyi döntéshozónak: az emberélet nem játék, a betegek nem bábuk a politika terepasztalán. Az átgondolatlan kórházkiürítéssel embereket küldtek a halálba. Ezt nem lehet jóvátenni. #Párbeszéd

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. május 16., szombat

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
WHO: télen jön a járvány második hulláma, ami súlyosabb lesz, mint az első
WHO: télen jön a járvány második hulláma, ami súlyosabb lesz, mint az első

WHO: télen jön a járvány második hulláma, ami súlyosabb lesz, mint az első Az Egészségügyi Világszervezet szerint Európának fel kell...

Mi az igazság??? Nem igazolta magát, megrúgta a rendőrt, majd visítani kezdett
Mi az igazság??? Nem igazolta magát, megrúgta a rendőrt, majd visítani kezdett mint egy kismalac

Mi az igazság??? Nem igazolta magát, megrúgta a rendőrt, majd visítani kezdett mint egy kismalac Liberális mártírszerep: nem igazolta magát,...

Close