DÖNTS – NORMÁLIS KÓRHÁZAKAT, VAGY TÖBB STADIONT?

DÖNTS - NORMÁLIS KÓRHÁZAKAT, VAGY TÖBB STADIONT?

DÖNTS – NORMÁLIS KÓRHÁZAKAT, VAGY TÖBB STADIONT?

Tegnap voltam megint önkénteskedni a kórházban. Már olyan szintű a munkaerőhiány, hogy 1 nővér és 1 ápoló van egy 12 kórtermes osztályon, ahol kb. 48 beteg vár ellátást.

A tegnapi estém során kiosztottam 12 kórteremben a vacsorát, akit kellett megetettem, megitattam, és utána megállás nélkül raktam rendbe a magatehetetlen, fél napja nyakig pisiben fekvő betegeket.

loading...

Volt akire ráadtam a pelenkát, áthúztam az ágyát, átöltöztettem és 10 perc múlva félmeztelenül feküdt megint, mert letépkedte magáról a pelenkát… De a legijesztőbb pillanatom az volt, amikor egy gipszelt kezű beteg rohant oda hozzám jöjjek segíteni, mert egy néni leesett az ágyáról és a kövön fekszik.

Ekkor "éppen" senki nem volt az osztályon rajtam kívül, egyedül meg nem bírtam felemelni a beteget, de nem is mertem, ki tudja megsérült-e, várni kellett, amíg találtam egy ápolót végre, aki segített…

Az is szörnyű volt, amikor a vak, demens néni kiabált, hogy nem tud pisilni és senki nem foglalkozott vele, hiszen katétere volt. Én végigkövetem a katétercsövet és kiderült, hogy oda volt szorítva az ágyrácshoz, elzáródott azért már majdnem szétrepedt a beteg hólyagja.

Amikor kiszabadítottam a csövet egy liter pisi jött le pár másodperc alatt. És nem ez volt az egyetlen ilyen helyzet.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

És akkor nem beszéltem azokról, akiknek nincsenek hozzátatozóik, nekik ki ad egy korty vizet ilyen emberhiány mellett?

Mindig azért imádkozom, hogy se én, se a szeretteim ne kerüljenek kórházba. Miért nem teszünk semmit ez ellen? – Borbála Kocsis.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...