DÖNTÖTT A KORMÁNY A GYEREKESEK HITELTARTOZÁSÁNAK ELENGEDÉSÉRŐL.

Döntött a kormány a gyerekesek hiteltartozásának csökkentéséről.

 

Sajtótájékoztatót tart az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A téma a kormány egyik családpolitikai intézkedése.

loading…


Döntött a kormány a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozását csökkentő program részleteiről. Ennek részleteit csütörtök reggel 8:15-kor fogja ismertetni Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Eddig ezt tudjuk az intézkedésről

 

Orbán Viktor még májusban, a családpolitikai akcióterv részeként jelentette be, hogy a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén 1-1 millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni. Szavaiból az volt kivehető, hogy ezt állami támogatásként vehetik majd igénybe.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A bejelentés után elemzésünkben rámutattunk arra: feltéve, de meg nem engedve, hogy minden érintett vállal még egy gyermeket, számításunk szerint 172 ezer család összesen 172 milliárd forintnyi tartozástól szabadulna meg. A bankszektor hosszú távon ügyfeleket nyerne, rövid távon viszont bukna: becslésünk szerint évi mintegy 8 milliárd forintnyi nettó kamatbevételtől esne el. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás