DÖBBENETES SZÁMOK-A FIATALOK FELE MÁR KÜLFÖLDRE KÉSZÜL! MI LESZ ITT?

DÖBBENETES SZÁMOK-A FIATALOK FELE MÁR KÜLFÖLDRE KÉSZÜL! MI LESZ ITT?

DÖBBENETES SZÁMOK-A FIATALOK FELE MÁR KÜLFÖLDRE KÉSZÜL! MI LESZ ITT?

[good_old_share]

Kellemetlen ez a téma, de attól, hogy nem beszélünk róla, sajnos nagyon is valós a probléma! A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot.

 

loading...

Főleg a jobb megélhetés csábítja külföldre a fiatalabb korosztályt – ez olvasható ki abból a felmérésből, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Republikon Intézet.

loading…


Egy kormányzati háttérintézmény nemrég könyvet adott ki arról, hogy miért érdemes itthon maradni. A 150 oldalas kiadványban arról írtak, hogy stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szerint a magyar kormány folyamatosan bővíti a fiataloknak és a családoknak adható támogatások körét, és védve vagyunk a migrációtól.

A kötet szerzői az érzelmi zsarolástól sem riadtak vissza: „A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”. Erősen kétséges persze, hogy egy ilyen kiadvány meg tudja-e állítani az évek óta tartó kivándorlási hullámot, amely ha le is lassult, a közeljövőben is súlyos gond marad.

A Republikon Intézet reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a választ, hogy a magyar népesség hány százaléka tervezi a külföldre költözést, illetve hányan tudnak olyan családtagról, aki azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot.

loading...

Összességében (az oldal alján egy grafikont is találsz!)

 

a megkérdezettek csaknem ötöde úgy válaszolt: vagy ő, vagy valamelyik családtagja tervezi, hogy a közeljövőben külföldön vállal munkát.

loading…


Önmagában ez talán nem tűnik nagy számnak, de a 18 százalék azt is jelenti, hogy minden ötödik választópolgár nem itthon tervezi a jövőjét. Az okok egyértelműek: 14 százalék a jobb megélhetés reményében gondolkodik a külföldi munkavállaláson, és csak 3 százalék választaná ezt a közélet állapota miatt, míg 1 százalék egyéb okot említett.

A korcsoportonkénti bontásban még súlyosabb adatokat látni.

A Facebook nem mutatja meg neked a híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A 18-24 éves korosztály 40 százaléka mondta azt, hogy ő vagy valamely családtagja külföldre akar költözni, 34 százalék a jobb megélhetésért, 5 százalékuk pedig a közélet állapota miatt.

44 százalék nem tervez emigrálni, 16 százalék pedig nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

Az eggyel idősebb korosztályban már jóval magasabb a maradni szándékozók aránya: a 25 és 34 év közöttiek 76 százaléka nem akar külföldre költözni, és mindössze 18 százalék mondta azt, hogy ezt tervezi ő vagy valamelyik családtagja.

Az infografikán kiválaszthatja, hogy melyik korcsoport adataira kíváncsi.

Általánosságban az látszik, hogy minél idősebb korosztályról beszélünk, annál alacsonyabb a költözési hajlandóság, azonban míg a 64 évesnél idősebbek 17 százaléka mondta azt, hogy ő vagy valaki a családból elhagyná Magyarországot, az 55 és 64 év közöttieknél ez az arány mindössze 12 százalék. Forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ITT A LISTA, KINEK JÁR AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY.
ITT A LISTA, KINEK JÁR AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY.

ITT A LISTA, KINEK JÁR AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY. [good_old_share] Még Húsvét előtt meg kell érkeznie.   A Magyar Közlöny  2018/32. számában...

VISSZAKERÜLT HAZÁNKBA MAGYARORSZÁG ARANYTARTALÉKA!
VISSZAKERÜLT HAZÁNKBA MAGYARORSZÁG ARANYTARTALÉKA!

VISSZAKERÜLT HAZÁNKBA MAGYARORSZÁG ARANYTARTALÉKA! [good_old_share] A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár – 33,1 milliárd forint – értékű jegybanki aranytartalék...

Close