“DEVIZAHITELEK”-MÉLTATLAN HIVATÁSÁRA A KÚRIA FŐBÍRÁJA?

"DEVIZAHITELEK"-MÉLTATLAN HIVATÁSÁRA A KÚRIA FŐBÍRÁJA?

"DEVIZAHITELEK"-MÉLTATLAN HIVATÁSÁRA A KÚRIA FŐBÍRÁJA?

[good_old_share]

Túltolhatta a főbíró, aki elnézést kért a bankoktól.

 

loading...

Egy etikai állásfoglalás szerint méltatlan lehet hivatására a Kúria főbírája.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) etikai állásfoglalása szerint ugyanis

"a bírói hivatáshoz méltatlan annak a bírónak vagy bírósági vezetőnek a magatartása, aki a nyilvánosság előtt illeti általánosságban negatív kritikával a bírósági eljárások résztvevőit, illetve bármely más szakmai csoportot."

A Magyar Nemzet szerint ez alapján akár a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője is méltatlan lehet hivatása gyakorlására, hiszen tavaly Wellmann György a lapban élesen bírálta a devizahiteles adósokat képviselő ügyvédeket, megkérdőjelezve szaktudásukat.

loading...

"Nem feltétlenül nevezném jogászoknak azokat az ügyvédeket, akik a devizahiteles adósokat képviselik a bíróságon."

loading…


Bár az OBT állásfoglalása nem konkrét személyt, hanem egy magatartást minősít, a testület eljárását indítványozó bírák éppen arra vártak választ, etikátlan-e a birtokháborítási perek tanúit a nyilvánosság előtt nem igazi tanúnak nevezni, vagy a vagyon elleni bűncselekmények miatt vádat emelő ügyészek alkalmasságát megkérdőjelezni.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Ez egyértelműen etikátlan, ráadásul az OBT szerint még aggályosabb, ha egy bírósági vezető vét a morál ellen.

A lap kereste Wellmann Györgyöt, hogy megtudja, tervezi-e lemondását, ahogy azt tavaly bírák, devizahiteles-ügyekben jártas ügyvédek és adósok követelték, de a Kúria sajtóosztálya csak annyit közölt, hogy:

Az etikai állásfoglalás mindig egy általános emberi, bírói magatartást minősít, nem pedig konkrét eseményekhez kapcsolódik. [good_old_share] Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELÜLDÖZIK A MULTIKAT MAGYARORSZÁGRÓL?
ELÜLDÖZIK A MULTIKAT MAGYARORSZÁGRÓL?

ELÜLDÖZIK A MULTIKAT MAGYARORSZÁGRÓL? [good_old_share] Hogy mi állhat a tervezett mögött, azt csak találgatjuk.   Brutális lépésre készül a kormány:...

EGY LENGYEL LEVELE A MAGYAR NÉPHEZ.
EGY LENGYEL LEVELE A MAGYAR NÉPHEZ.

EGY LENGYEL LEVELE A MAGYAR NÉPHEZ. [good_old_share] Nyílt levélben üzent egy Lengyel jobboldali demokrata a magyaroknak! Erről számolt be a...

Close