DEVIZAHITELEK-KITÁLALT A BANKI DOLGOZÓ

DEVIZAHITELEK-KITÁLALT A BANKI DOLGOZÓ!
Email

DEVIZAHITELEK-KITÁLALT A BANKI DOLGOZÓ!

Email

Kitálalt a banki dolgozó: belső titkokat árult el a devizahitelekről.

 

A volt ügyintézőt tanúként hallgatták ki a bíróságon, azt mondta: a bankok tudták, hogy az ügyfelek nagyon rosszul fognak járni a devizahitelekkel.

loading…


A vallomás szerint a bankoknál annak ellenére mindent elkövettek, hogy minél több devizahitel-szerződést kössenek, hogy a dolgozóikat lebeszélték arról, hogy svájci frankban adósodjanak el.

"Amikor még a banknál dolgoztam, jött a jelzés, hogy kössünk minél több devizahiteles szerződést, mert emelkedni fog a svájci frank árfolyama, és most még kedvezően tudjuk azt adni" – vallotta a volt ügyintéző, aki elmondta, hogy nagyon sok ügyfélnek éppen belefért a jövedelmi keretébe a devizahitel, és látszott, hogy ha a forint romlása miatt emelkedik a törlesztőrészlet, akkor nem fogja tudni fizetni a hitelét. Őt magát viszont a főnöke beszélte le, hogy az akkor sokkal kedvezőbbnek tűnő devizahitelt válassza a drága forinthitel helyett.

loading...

loading…


"2005-ben nekem is kellett hitelt felvenni. Svájci frankos hitelben 19 ezer forint lett volna a havi törlesztés, a forinthitelnél pedig 38 ezer. Azért döntöttem a forinthitel mellett, mert a munkámnál fogva beleláttam a devizahitel kockázataiba, és az akkori főnököm is azt mondta, hogy a magyar gazdaság állapotát látva inkább a forinthitelt vegyem fel, mert az nem fog emelkedni" – mondta a bíróság előtt a tanú, aki ezért az akkor kétszer drágább forinthitelt választotta.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Ezután érthetően nem tudta jó szívvel ajánlani az ügyfeleknek a devizahiteleket, pedig a vezetőségnek az volt az elvárása, így később kirúgták, írja a Blikk.

Minden elszámoltatás dacára a bankok eddig megúszták, hogy a leghúsbavágóbb tételből, az árfolyamkockázatból nekik is részt kelljen vállalniuk. Kérdés, hogy ez meddig maradhat még így?

TOVÁBBI RÉSZLETEK >> IDE KATTINTVA!

 Forrás.

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
ITT A FAGY! FOLYIK A VÍZ! -VESZÉLYBEN A VÍZÓRÁK!
ITT A FAGY! FOLYIK A VÍZ! -VESZÉLYBEN A VÍZÓRÁK!

ITT A FAGY! FOLYIK A VÍZ! -VESZÉLYBEN A VÍZÓRÁK! Veszélyben a vízórák!   Csak a fővárosban közel száz mérő esett...

ÖRÜLHETNEK A DEVIZAHITELESEK, MERT ZUHAN A TÖRLESZTŐRÉSZLET.
ÖRÜLHETNEK A DEVIZAHITELESEK, MERT ZUHAN A TÖRLESZTŐRÉSZLET.

ÖRÜLHETNEK A DEVIZAHITELESEK, MERT ZUHAN A TÖRLESZTŐRÉSZLET. Most örülhetnek igazán a volt devizahitelesek: esik a törlesztőrészlet. loading... Hiába tartja már...

Close