Csináltak egy appot, ami leszedi a ruhát a csajokról

Csináltak egy appot, ami leszedi a ruhát a csajokról

Csináltak egy appot, ami leszedi a ruhát a csajokról

Nemrég mi is írtunk bővebben az úgynevezett deepfake videókról, amik a Redditről indultak útjukra egy deepfakes nevű felhasználó által.

A redditező abból űzött furcsa hobbit, hogy szabadidejében hírességek arcát cserélte össze pornósztárokéval, gépi tanulásos algoritmusok segítségével.

loading…


loading...

Az ötletet más netezők is elkezdték másolni, valaki egy FakeApp mobilappot is fejlesztett erre a feladatra, megadva a lehetőséget, hogy azok is elkészíthessék a saját hamis pornójukat, akik nem értenek semmiféle gépi algoritmushoz.

A deepfake gyakorlatilag a fotómanipuláció egy továbbfejlesztett változata, csak itt gépi tanulást és mesterséges intelligenciát használó programok dolgoznak azon, hogy egy adott videóban bárki arcát kicserélhessék egy másik emberére.

A jelenség egyik aggasztó jellemzője, hogy nem szükséges különösebb programozói tudás ahhoz, hogy valaki meztelen fotót montázsoljon egy ismerőséről, vagy egy hírességről.

A Vice nemrég fedezte fel a Windowsra és Linuxra is elérhető, márciusban megjelent DeepNude appot, ami felöltözött nőkről pillanatok alatt meztelen fotót állít elő, meglehetősen valósághűen.

loading...

A szoftver ingyen tölthető és használható, de csak 50 dollár fejében kaphatjuk meg azt a verziót, ami nem rak óriási vízjelet a képekre.

A program maga 155 megabájtnyi helyet igényel, de tovább 2,1 gigabájtra is szükség van a használatához szükséges fájlokhoz és adatokhoz. (A cikk írásának pillanatában pedig épp nem érhető el az oldal a megnövekedett érdeklődés miatt…)

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A DeepNude azon a Pix2Pix algoritmuson alapszik, amit a Kaliforniai Egyetem kutatói fejlesztettek azon célból, hogy fekete-fehér képekből készíthessenek színeset.

Az app készítője a gépi tanulásos modellt több mint 10 ezer meztelen női kép felhasználásával képezte ki, jövőbeni tervei közt pedig szerepel az a verzió, ami a férfiakat is levetkőzteti.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...