Korlátozások nélkül meg lehet tartani augusztusban a 25. Budapest Pride-ot

Korlátozások nélkül meg lehet tartani augusztusban a 25. Budapest Pride-ot

Korlátozások nélkül meg lehet tartani augusztusban a 25. Budapest Pride-ot

Megtartható a Budapest Pride Felvonulás a rendőrség állásfoglalása szerint idén augusztus 22-én – adta hírül a Budapest Pride hivatalos Facebook-oldala kedden.

loading...

A 25. magyarországi felvonulást eredetileg július 4-ére tervezték, azonban a koronavírus-járvány és a tavasszal kihirdetett veszélyhelyzet miatt az eseményt a szervezők augusztusra tolták. A rendőrség akkor azt mondta, csak akkor lehet megtartani a Pride-ot augusztusban, ha addigra feloldják a veszélyhelyzetet.

Azt követően, hogy a veszélyhelyzet június 18-án hivatalosan is megszűnt, a rendőrség a szervezők kérdésére megerősítette, hogy

AUGUSZTUS 22-ÉN KORLÁTOZÁS NÉLKÜL MEGTARTHATÓ A BUDAPEST PRIDE FELVONULÁS.

Rendőrség: megtartható augusztus 22-én a Budapest Pride Felvonulás!

loading...

Újabb siker a felvonulás szervezésében!!! A veszélyhelyzet megszűnésével kértük a rendőrséget, hogy foglaljon állást abban, hogy megtartható-e augusztus 22-én a Budapest Pride Felvonulás.

Amikor a veszélyhelyzet alatt bejelentettük a rendezvényt, akkor azt a feltételt szabták, hogy csak akkor tarthatjuk meg a rendezvényt, ha addigra feloldják a veszélyhelyzetet.

Kérdésünkre szinte azonnal visszajelzett a rendőrség, és megerősítették: Augusztus 22-én korlátozás nélkül megtartható a Budapest Pride Felvonulás!

Csatlakozz hozzánk a huszonötödik magyarországi felvonuláson, vegyük vissza a jövőnket: 25. Budapest Pride Felvonulás 2020 – Vedd vissza a jövőd!

Köszönjük a jogi segítséget a Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee csapatának!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...