BEHÍVÓ – A LAKOSSÁGOT IS BEHÍVHATJÁK HULLADÉK-KÁRELHÁRÍTÁSÁRA.

Hoppá… Elég kellemetlen dolog szerepel a jogszabályban, szemétügyben:

 

Szemétbotrány: behívót kaphat a magyar lakosság, hogy vigyék el a kukás helyett a hulladékot – írja a Blikk.

Akár erre az elképesztő dologra is sor kerülhet, ha nem sikerül megoldani máshogyan a szemét elszállítását az érintett településekről.

Tény:
 

loading…


"…Olyan káresemény kapcsán lehet mozgósítani a lakosokat, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül. A polgármester rendelheti el a polgári védelmi szervezet mozgósítását…"

 

Érdemes az ezzel kapcsolatos jogszabályt mindenkinek tanulmányozni!

116 hazai településen került veszélybe a szemét elszállítása, miután az ezt végző Zöld Híd Kft. engedélyét visszavonták. A cég korábban anyagi okokra hivatkozva közölte, hogy nem tudják ellátni a feladatot, november 1-től azonban elvileg már akkor sem tehetnék meg, ha tudnák.

Ugyanakkor a katasztrófavédelem (OKF) a napi.hu írása szerint kötelezte a céget arra, hogy folytassák a szemétszállítást, aminek költségeit az OKF állja. Az intézkedésre úgynevezett szükségellátás keretében került sor.

Ami azonban ennél is különösebb, hogy ha minden kötél szakad és a Zöld Hídnak már emberei sem lesznek a kukásautókon, akár a lakosságot is bevethetik erre a célra.

Ha másképp nem megy, a lakosságot is behívhatják!

loading…


Olyan káresemény kapcsán lehet mozgósítani a lakosokat, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A polgármester rendelheti el a polgári védelmi szervezet mozgósítását, állampolgári feladat lehet például a homokzsákpakolás, törmelékhordás, de a kormányrendelet szerint akár a kukásautó kezelése is.

A Katasztrófavedelem cáfolja, hogy a magánszemélyek közül bárkit hulladékszállításra köteleznek majd. 

-Adódhat az állam életében olyan természeti csapás, melynek kezelésere az arra rendelt szervezetek létszáma nem elegendő. Ilyenkor van szükség polgári védelmi szolgálatra, hogy az emberek kiegészítésék a hivatásos szerveket a katasztrófa felszámolásában – tudtuk meg Mukics Dánieltől az OKF szóvivőjétől, aki az árvízi vészelyhelyzet esetén a homokzsákok pakolását említette példaként. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás