BEHÍVÓ – A LAKOSSÁGOT IS BEHÍVHATJÁK HULLADÉK-KÁRELHÁRÍTÁSÁRA.

BEHÍVÓ - A LAKOSSÁGOT IS BEHÍVHATJÁK HULLADÉK-KÁRELHÁRÍTÁSÁRA.
Email

BEHÍVÓ – A LAKOSSÁGOT IS BEHÍVHATJÁK HULLADÉK-KÁRELHÁRÍTÁSÁRA.

Email

Hoppá… Elég kellemetlen dolog szerepel a jogszabályban, szemétügyben:

 

Szemétbotrány: behívót kaphat a magyar lakosság, hogy vigyék el a kukás helyett a hulladékot – írja a Blikk.

Akár erre az elképesztő dologra is sor kerülhet, ha nem sikerül megoldani máshogyan a szemét elszállítását az érintett településekről.

Tény:
 

loading…


loading...

"…Olyan káresemény kapcsán lehet mozgósítani a lakosokat, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül. A polgármester rendelheti el a polgári védelmi szervezet mozgósítását…"

 

Érdemes az ezzel kapcsolatos jogszabályt mindenkinek tanulmányozni!

116 hazai településen került veszélybe a szemét elszállítása, miután az ezt végző Zöld Híd Kft. engedélyét visszavonták. A cég korábban anyagi okokra hivatkozva közölte, hogy nem tudják ellátni a feladatot, november 1-től azonban elvileg már akkor sem tehetnék meg, ha tudnák.

Ugyanakkor a katasztrófavédelem (OKF) a napi.hu írása szerint kötelezte a céget arra, hogy folytassák a szemétszállítást, aminek költségeit az OKF állja. Az intézkedésre úgynevezett szükségellátás keretében került sor.

Ami azonban ennél is különösebb, hogy ha minden kötél szakad és a Zöld Hídnak már emberei sem lesznek a kukásautókon, akár a lakosságot is bevethetik erre a célra.

loading...

Ha másképp nem megy, a lakosságot is behívhatják!

loading…


Olyan káresemény kapcsán lehet mozgósítani a lakosokat, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A polgármester rendelheti el a polgári védelmi szervezet mozgósítását, állampolgári feladat lehet például a homokzsákpakolás, törmelékhordás, de a kormányrendelet szerint akár a kukásautó kezelése is.

A Katasztrófavedelem cáfolja, hogy a magánszemélyek közül bárkit hulladékszállításra köteleznek majd. 

-Adódhat az állam életében olyan természeti csapás, melynek kezelésere az arra rendelt szervezetek létszáma nem elegendő. Ilyenkor van szükség polgári védelmi szolgálatra, hogy az emberek kiegészítésék a hivatásos szerveket a katasztrófa felszámolásában – tudtuk meg Mukics Dánieltől az OKF szóvivőjétől, aki az árvízi vészelyhelyzet esetén a homokzsákok pakolását említette példaként. Forrás.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
ÉLETET MENTHET! NINCS IDŐ VÁRNI, AZONNAL CSELEKEDNI KELL!
ÉLETET MENTHET! NINCS IDŐ VÁRNI, AZONNAL CSELEKEDNI KELL!

ÉLETET MENTHET! NINCS IDŐ VÁRNI, AZONNAL CSELEKEDNI KELL! Ne görgess tovább! Arra kérek minden anyukát, hogy olvassa el! (negatívan kommenteket...

MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT.
MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT.

MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT. Ezt teszi a műanyag szemét az állatokkal.   A műanyag korunk egyik nagy...

Close