BÉCS A LEG ÉLHETŐBB VÁROS-BUDAPEST A 76. HELYEN SZEREPEL.

BÉCS A LEG ÉLHETŐBB VÁROS-BUDAPEST A 76. HELYEN SZEREPEL.
Email

BÉCS A LEG ÉLHETŐBB VÁROS-BUDAPEST A 76. HELYEN SZEREPEL.

Email

Idén is Bécs lett a legélhetőbb város a világranglistán.

 

Megint Bécs lett a világ legélhetőbb nagyvárosa a külföldiek számára a Mercer-féle ranglistán. A listán Budapest a 76. helyen szerepel, írja az MTI.

loading…


A New York-i székhelyű Mercer üzleti tanácsadó cég 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából számos tényezőt figyelembe véve, amelyek között a politikai stabilitás, egészségügy, oktatás, bűnözés, szabadidős és sportlehetőségek is szerepeltek.

Az 1,8 millió lakosú Bécs kilencedik éve áll a toplista élén pezsgő kulturális életével, jó egészségügyi ellátásával és mérsékelt lakhatási költségeivel. Arról a Bécsről beszélünk, amelyről Lázár János elhíresült kampányvideójában azt állította: a bevándorlók miatt koszosak az utcák, és romlott a közbiztonság.

loading...

A cég ranglistáján az első tíz nagyváros között nyolc európai található: Németország és Svájc három-három várossal áll az élmezőnyben, Új-Zéland, Kanada és Ausztrália pedig egy-egy várossal került a top tízbe.

A második helyen Zürich szerepel, a harmadikon Auckland és München osztozik. A kanadai Vancouver az észak-amerikai kontinens legélhetőbb metropolisza.

loading…


Ázsiában a 25. helyen álló Szingapúr, Latin-Amerikában pedig a 77. helyen szereplő Montevideo a térség listavezetője. Afrikában a 89. helyen álló Durban a legjobb. London az előző év óta egy helyet csúszott vissza, így most a 41.

A tanácsadó cég honlapja szerint Budapest a 76. helyre került. A kelet-európai régió legélhetőbb öt városa között Prága (69.) és Ljubljana (75.) után a harmadik, Pozsony (80.) és Vilnius (81.) követi.

A jelentés szerint az elmúlt húsz évben a legtöbb kelet-európai nagyvárosban javultak az életkörülmények. „A megnövekedett életszínvonalnak, a versenyképes munkaerőpiacnak és a tehetségeknek köszönhetően sok ilyen város vált vonzóvá a multinacionális vállalatok számára" – mondta Martine Ferland, a Mercer európai és csendes-óceáni térséggel foglalkozó elnöke, egészségügyi társelnöke.

Az alábbi felvétel 2017-ben Budapesten készült:

loading…


A ranglista alján immár egy évtizede Bagdad ragadt le, ami idén a 231. A polgárháború sújtotta szíriai Damaszkusz hat hellyel előzi meg az iraki fővárost.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A Mercer közel 39 kritérium figyelembevételével vizsgálja a világ nagyvárosait, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzete, a politikai stabilitás, a környezet védelme alapján. A tanácsadó cég a rangsorral alapvetően a multinacionális cégeket segíti, hogy megfelelő képet kapjanak arról, milyen kompenzáció szükséges a kiküldetésben dolgozó munkatársaiknak, ezért elsősorban a városokban dolgozó külföldiek szempontjait veszik figyelembe.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
MIGRÁCIÓ - ÉBREDNEK A NÉMETEK, A HAZAI VIDEÓKAT PEDIG TILTJÁK.
MIGRÁCIÓ – ÉBREDNEK A NÉMETEK, A HAZAI VIDEÓKAT PEDIG TILTJÁK.

MIGRÁCIÓ - ÉBREDNEK A NÉMETEK, A HAZAI VIDEÓKAT PEDIG TILTJÁK. Ébrednek a németek: Tömegtüntetések migránsügyben. Megdöbbentő táblákkal demonstrálnak   Már...

ENNÉL JOBBAN MÉG NEM MUTATTÁK MEG, HOGY KÖZLEKEDJ A KÖRFORGALOMBAN.
ENNÉL JOBBAN MÉG NEM MUTATTÁK MEG, HOGY KÖZLEKEDJ A KÖRFORGALOMBAN.

ENNÉL JOBBAN MÉG NEM MUTATTÁK MEG, HOGY KÖZLEKEDJ A KÖRFORGALOMBAN. Rengeteg autósnak jöhet jól ez az animáció.   Bár rendkívül...

Close