AZ ANDROIDOSOK FELKÉSZÜLHETNEK A LEGROSSZABBRA!

Készüljenek a legrosszabbra az androidosok.

 

Ennek a fele sem tréfa: egy régi és igen népszerű androidos zsarolóvírus forráskódját tették elérhetővé bárki számára.

loading…


Egy magát „fs0c1ety” elnevezés mögé rejtő felhasználó tette közzé a GitHubon az SLocker nevű ransomware forráskódját, és arra biztatja a többi felhasználót, hogy merüljenek el abban, és keressenek hibát a kódban.

Sajnos nem tréfa, amiről szó van, az SLocker vagy másképp Simple Locker csendben, a háttérben fut áldozata telefonján, hogy közben titkosítsa a dokumentumokat, videókat, képeket, majd váltságdíjat kérjen a kikódolásért.

A biztonsági kutatók csak májusban 400 új SLocker-változatot fedeztek fel. Szóval készülni kell a legrosszabbra, hiszen a forráskódhoz így bárki hozzáférhet, keresnie sem kell, sőt fizetnie sem érte, mint a hasonló egyéb rosszindulatú programok esetében.

Hasznos tanácsok a probléma elkerülése érdekében:

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Talán sosem volt még ennyire fontos, hogy betartsuk a sokat, de nem feleslegesen hangoztatott ajánlásokat, azaz hogy ne nyissunk meg ismeretlen feladótól érkező e-mail-mellékleteket, hogy csak a Google Play áruházból töltsünk le programokat, de még azoknál is nézzük meg a fejlesztőt, illetve az értékeléseket.

Ne kapcsolódjunk nem biztonságos és ismeretlen wifi-hotspotokhoz, és kapcsoljuk ki a wifit, ha nem használjuk. És persze mindig tartsuk naprakészen, frissítve androidos eszközünket.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás