Átverik a Magyarokat a vitaminokkal! Vajon miért?

Átverik a Magyarokat a vitaminokkal! Vajon miért?

Átverik a Magyarokat a vitaminokkal! Vajon miért?

Dr. Lenkei Gábor – Éppen Magyarországon tárták fel 1964 és ’90 közötti agrártudományi kutatások azt a szomorú tényt, hogy ezalatt az időszak alatt, ami 26 év, a tej és — egy másik példa — a káposzta vitamintartalma 95%-kal csökkent. Tehát az eredeti vitamintartalomnak, az 1964-es vitamintartalomnak mindössze 5%-a maradt a vizsgálati időszak végére.

Megítélésem szerint, ez a helyzet azóta még csak romlott.

Az emberi testnek vannak törvényszerűségei. A működéséhez igényel bizonyos tápanyagokat. Mondhatnánk azt is, hogy egyfajta üzemanyagot, amivel jól tud működni.

loading...

Ennek az üzemanyagnak kellő mennyiségben kellene tartalmaznia többek között vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is, amelyek a felvillantott példák alapján- és sok-sok egyéb példa is van még-, sajnos csak a töredékét képviselik annak, amennyire valójában szükségünk lenne.

Az egészségért nagyon sok mindent lehet, és nagyon sok mindent kell is tenni! Nem ez az egyetlen teendő, hogy pótoljuk a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket.
De én azt találtam, hogy az összes teendő közül talán ez a legsürgetőbb és a legfontosabb.

Hogy mennyire sürgető? Mondok egy példát.

loading...

A múlt század harmincas éveiben megállapította Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudós, hogy egy embernek ahhoz, hogy esélye legyen egészségesnek maradni, naponta legkevesebb 1000 mg, azaz 1 gramm C-vitamint el kellene fogyasztania.

A hivatalosan közzétett adatok szerint, egy átlagos magyar 80 mg-nál nagyobb mennyiséghez nem jut hozzá a szokványos táplálkozás útján.

Még a legigényesebben táplálkozók is jó, ha 150-250 milligrammnyi mennyiséget fogyasztanak, amely a minimálisan szükségesnek ítélt mennyiségnek csak az 1/5-e.

Még ennél is sokkal rosszabb a helyzet például a B1 vitaminnal kapcsolatban, ahol a vizsgálatok szerint a szokványos táplálkozás az 1/50-ét biztosítja annak, amennyi ahhoz kell, hogy egy ember jókedvűen, koncentrált figyelemmel tudja végigvinni az egész munkanapját, vagy hogy egy gyermek az iskolában egész idő alatt oda tudjon figyelni a tanító nénire.

Vegyünk egy másik példát.

Kalcium.
Szintén hivatalos adatok szerint az átlagos táplálkozással a magyarok jó esetben az 50%-ához jutnak hozzá annak a mennyiségnek, amelyre nap, mint nap szükségük lenne.

Vegyünk egy várandós édesanyát.
Fel kell nevelnie a testében egy baba testét.
A babának vannak csontjai.
A csont legalapvetőbb építőanyaga a Kalcium.
Ha az édesanya nem jut elegendő mennyiségű kalciumhoz a táplálékkal, akkor ezt a feladatot saját szervezetének kirablása árán fogja megvalósítani. Máris tett egy nagy lépést afelé, hogy majd később úgynevezett csontritkulása legyen.

De ez nem csak a Kalciummal van így.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ahhoz, hogy az édesanya a feladatát el tudja végezni, gyakorlatilag lemeríti, kirabolja a szervezetét, nem csoda, ha ennek egyik megnyilvánulásaként egyre gyakrabban találkozunk az úgynevezett gyermekágyi depresszióval.
Nagy divat arról is beszélni, hogy stresszes időket élünk.

loading…


Ez így igaz.
Egy kiéheztetett, nyomorgó, folyamatosan a létfontosságú tápanyagok hiányával küzdő társadalom bizony nagyon stresszes.

Egyértelmű a kép.
Az élelmiszerek olyan mennyiséget tartalmaznak, amilyet tartalmaznak.
Az emberi szervezetnek az igényei ismertek.
A legnagyobb tudósok ajánlásai alapján a válasz erre a problémára-amelyet én a legsürgetőbbnek és legfontosabbnak tekintek az-, ha pótoljuk a hiányt.

Ha pótoljuk a hiányt, az ember elindul afelé, hogy újra érvényt szerezzen eredendő képességeinek, adottságainak. Dr. Lenkei Gábor.

loading…


loading...
Read previous post:
Európai minimálbér bevezetése: Kettőszázhúszezerre emelné a minimálbért az EU Magyarországon.
Európai minimálbér bevezetése: Kettőszázhúszezerre emelné a minimálbért az EU Magyarországon.

Európai minimálbér bevezetése: Kettőszázhúszezerre emelné a minimálbért az EU Magyarországon. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke határozottan...

Jogerős: nyolc évet kapott a bicskei gyermekotthon molesztáló igazgatója
Jogerős: nyolc évet kapott a bicskei gyermekotthon molesztáló igazgatója

Jogerős: nyolc évet kapott a bicskei gyermekotthon molesztáló igazgatója Jogerősen nyolc év fegyház büntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla...

Close