AHOL A RENDŐRÖK HAJLÉKTALANOKAT KERGETNEK, OTT A TŰZOLTÓK IS SZÁLLÍTHATJÁK A SZEMETET!

AHOL A RENDŐRÖK HAJLÉKTALANOKAT KERGETNEK, OTT A TŰZOLTÓK IS SZÁLLÍTHATJÁK A SZEMETET!
loading...

AHOL A RENDŐRÖK HAJLÉKTALANOKAT KERGETNEK, OTT A TŰZOLTÓK IS SZÁLLÍTHATJÁK A SZEMETET!

A Tarjáni Fészek oldalán jelent meg az alábbi hír:

TŰZOLTÓKKAL AKARJÁK A SZEMETET ELVITETNI

 

Nógrád és Pest 116 településén leállt a hulladékszállítás, mert a szolgáltatást végző céget -állításuk szerint- nem fizeti ki az állami vagyonkezelő.

Felsorolhatnánk, hogy mire mennek el nagyságrendileg nagyobb összegek közpénzből.

loading…


Vagy azt is ecsetelhetnénk, hogy mekkora teszetoszaság kell ahhoz, hogy egy állami cég, egy központi felügyelet alatt működő szolgáltató, száznál több javarészt kormánypárti polgármester, valamint az állampolgárok érdekeit képviselő szintén kormánypárti honatyák a "Nemzeti Együttműködés Rendszerében" (NER) már a szemétszállítást se tudják megszervezni.

A legdurvább az egész helyzetben mégis az az ötlet, hogy esetleg a Katasztrófavédelem bevonásával a tűzoltókkal fogják a szemetet elvitetni.

Azért ne csináljunk már Krisztusból bohócot…

 

Hogy képzelik ezt egyáltalán? Bakondi György kiadja parancsba a saját életére felesküdött és mentésre, katasztrófaelhárításra kiképzett állománynak, hogy irány szemetet talicskázni?!

Persze ahol a rendőrök a hajléktalanokat kergetik és ahol a kirúgott hivatalnokoknak műtőssegédi karriert ajánlanak, ott életszerű azt is, hogy a tűzoltók ürítik a kukát.

Balassagyarmat alpolgármestere egyébként a Hír Tévének azt mondta, hogy ők megoldják a problémát:
hétfőtől az 50 km-re lévő Salgótarjánba fogják hordani a szemetet.

A katasztrófavédelem veszi át a szemétszállítás feladatát- írja az Index.

 

A katasztrófavédelem a Zöld Híd Kft-vel és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel péntek este "felmérte, hogy milyen feltételekkel biztosítható a hulladékszállítás hétfőtől a Zöld Híd Kft. ellátási területén, vagyis 116 településen", közölte rövid közleményében a Katasztrófavédelem pénteken.

Azt, hogy hasonló esetben a katasztrófavédelemnek kell átvennie a szemétszállítás feladatát, jogszabály rögzíti. Ilyenkor kétféle eshetőség van, az első, hogy ideiglenes a probléma, ilyenkor a katasztrófavédelem feladata csak addig terjed, hogy kijelöl egy vagy több másik szolgáltatót az országban, amelynek van szabad kapacitása, és át tudja venni egy időre a területet.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A második a szükséghelyzet esete, ennek elrendeléséhez az kell, hogy közegészségügyi veszélyt állapítsanak meg. Mostanáig szemétügyben nem volt példa ilyesmire Magyarországon, valószínűbb, hogy az első opció válik valósággá a Zöld Híd esetében is. A szükséghelyzetben egyébként a katasztrófavédelem saját állományát kellene bevetni, ami teljes nonszensz lenne, képzeljük el például, ahogy tűzoltók hordják el a kommunális hulladékot ahelyett, hogy a saját munkájukat végeznék.

Gondot jelenthet azonban, hogy ha ki is osztják a feladatot másik közszolgáltatóknak, ők sem biztos, hogy könnyen elbírnak a hatalmas területtel. Hiszen a legtöbben ugyanúgy erejükön felül teljesítenek már évek óta, romló körülmények között. Forrás  Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
JÖTT A BABA, REPÜLT A KUTYA. ELALTATÁS VÁRT RÁ.
JÖTT A BABA, REPÜLT A KUTYA. ELALTATÁS VÁRT RÁ.

JÖTT A BABA, REPÜLT A KUTYA. ELALTATÁS VÁRT RÁ. Született egy kisbabájuk, ezért kidobták a pitbullt, elaltatás várt a kutyára....

DEMETER MÁRTA:ORBÁN VIKTORT IS ÁT KELL VILÁGÍTANI!
DEMETER MÁRTA:ORBÁN VIKTORT IS ÁT KELL VILÁGÍTANI!

DEMETER MÁRTA:ORBÁN VIKTORT IS ÁT KELL VILÁGÍTANI! Elvárja Orbán Viktor átvilágítását Demeter Márta.   Demeter Márta Orbán Viktort átvilágítását javasolja...

Close