Agyonvertek egy 7 éves kisfiút egy katolikus iskolában, mert túl sokáig volt a vécén – 40 éves sötét titkokra derült fény

Agyonvertek egy 7 éves kisfiút egy katolikus iskolában, mert túl sokáig volt a vécén – 40 éves sötét titkokra derült fény

Agyonvertek egy 7 éves kisfiút egy katolikus iskolában, mert túl sokáig volt a vécén – 40 éves sötét titkokra derült fény

A fiú egyik volt iskolatársa tálalt ki a pedofil gyilkosról, aki a skóciai intézményben dolgozott, és őt is sokszor zaklatta szexuálisan.

Évekig eltussolt, brutális gyerekgyilkosságra derült fény Skóciában: egy 7 éves kisfiút brutálisan megvertek az iskolájában, mintegy büntetésképpen. Az eset még 1980-ban történt, de csak néhány éve indult vizsgálat az iskola ellen, ahol több gyermekbántalmazásos eset is történt éveken keresztül.

loading...

A keddi, Edinburgh-ben tartott tárgyaláson elmondták, hogy az Aldo Moroni nevű kisfiút egy nagynevű katolikus iskolában, a Largs városában lévő St. Columba’s College falain belül ölték meg. Minderről az intézmény egykori tanulója, egy Edward nevű férfi számolt be.

A most 64 éves férfi még az 1960-as években járt a bentlakásos iskolába, ahol egy pedofil férfi is dolgozott. Őt mindenki Germanus testvérnek hívta, de az igazi neve David McKell volt.

Edward elmondta, hogy 7-8 éves lehetett, amikor McKell kiszúrta magának. Számtalanszor bántalmazta őt szexuálisan, miután rávette, hogy bizarr dolgokat csináljon.

Például az éjszaka közepén felébresztette a kisfiút, hogy hozzon le a padlásról egy fekete bőrtáskát, majd amikor a gyerek megtette ezt, a férfi azt mondta rá, hogy koszos, ezért le kell vennie a pizsamáját és megfürdenie. Ezután szexuálisan bántalmazta, ha pedig Edward sírni kezdett, meg is ütötte.

loading...

A kisfiú akkor annyira meg volt félemlítve, hogy senkinek nem mert szólni erről a sötét titokról.

"Úgy írnám le, mintha zombivá váltam volna. Képtelen voltam beszélni"

– mondta.

Edward elmondása szerint az iskolában dolgozó testvérek olyanok voltak számukra, mintha istenek lennének, a gyerekek tisztelték őket és féltek tőlük. A kisfiúnak McKell mondta el, hogy 1965-ben meghalt a fivére, ezután pedig még meg is fenyegette Edwardot.

"A testvéred a mennyországba ment. Ha egy szót is szólsz a mi kis titkunkról, soha többé nem fogod látni őt"

– mondta állítólag a férfi.

Edward unokaöccse szintén a St. Columba's-ba járt, ő mesélte el neki, mi történt Aldo Moronival. Az iskola tanulóinak azt mondták, a kisfiú szívrohamban halt meg, valójában azonban gyilkosság áldozata lett.

A 7 éves fiút egykori iskolatársa elmondása szerint az Edwardot is zaklató David McKell ölte meg.

Aldo állítólag túl sok időt töltött el a vécén, ezért büntetésből a testvér tiszta erőből megverte őt. A diákok hallották a mosdóból jövő kiabálást és tudták, hogy valami szörnyűség történt, de csak azt látták, hogy jön a mentőautó, legközelebb pedig már ott voltak Aldo temetésén. A kisfiú ugyanis Edward unokaöccse szerint belehalt az ütlegelésbe, ezt azonban az iskola igyekezte eltussolni.

Edward a meghallgatáson elmondta, hogy már bánja, hogy nem szólt akkoriban hamarabb McKell erőszakosságáról és pedofíliájáról, mert akkor talán megelőzhette volna Aldo Moroni halálát.

Már felnőttként, 2014-ben kereste meg az egykori katolikus iskolát vezető Marist testvéreket, akiknek őszintén beszámolt az őt ért sérelmekről. Egy Ronnie McEwan nevű testvér akkor elárulta neki, hogy

egy Edwardnal 10 évvel fiatalabb fiú is arról számolt be, hogy David McKell bántalmazott. Edwardot viszont arra kérték, hogy ne szóljon a rendőrségnek, majd ők ezt megteszik.

A férfi viszont később megtudta, hogy valójában sosem értesítették a rendőröket a bántalmazásokról.

A St. Columba's iskolát 1982-ben zárták be, miután több dolgozóval szemben is felmerült a szexuális zaklatás és bántalmazás gyanúja. 1998 után legalább 8 áldozat esetéről számoltak be, amelyek 1962 és 1982 között történtek.

1998-ban az iskola egykori tanárát, Norman Bullochot 8 év börtönre ítéltek szexuális visszaélés miatt, miután a dumfries-i St. Joseph's iskolában két fiúval is fajtalankodott. Korábban a St. Columba's-ban is megvádolták gyerekbántalmazással, de akkor nem találták bűnösnek.

loading…


2014-ben az Edward nevű férfi előállt saját történetével, így derült végül fény David McKell zaklatásos ügyeire. A Marist testvérek kártérítést ígértek neki, ezt azonban elutasította, ezért a bíróságon folytatódott az ügy.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A katolikus iskola egykori vezetői végül csak 2017-ben ismerték el, hogy többször kudarcot vallottak abban, hogy megvédjék a diákokat a gyerekbántalmazástól.

Idén márciusban a korábban szintén az iskolában tanító Peter Tonert hat gyerek ellen elkövetett szexuális és fizikai bántalmazás miatt 10 év börtönre ítélték el. A diákok akkor 8-11 évesek voltak, a bíróság szerint pedig a férfi tönkretette a fiatal fiúk életét. Az ítélet kihirdetésekor Toner már börtönben volt, mivel korábban elítélték két gyermek megveréséért egy másik iskolában.

Aldo Moroni brutális meggyilkolására viszont csak nemrég derült fény, miután Edward a bíróság előtt elmondta, mit tudott meg az unokaöccsétől.

A Skóciai Gyermekbántalmazási Vizsgálat negyedik fázisát idén nyáron indították el és továbbra is tart.

David McKell 1998-ban meghalt, így ő már nem kerülhet rács mögé szörnyűséges tettei miatt. Forrás: Daily Mail

loading…


Facebook hozzászólások
loading...