ADÓZNI KELL A NÁSZAJÁNDÉKOK UTÁN!

ADÓZNI KELL A NÁSZAJÁNDÉKOK UTÁN!

ADÓZNI KELL A NÁSZAJÁNDÉKOK UTÁN!

[good_old_share]

Innentől kezdve adózni kell a nászajándékok után! Lassan jöhet majd az első éjszaka joga is!

 

loading...

Nemzetünk kormánya maximálisan házasságpárti, – persze csak szóban és természetesen, ha a neki tetszők házasodnak – de a flanc ellen van.

loading…


150.000 forint felett adózni kell. Kíváncsiak lennénk arra, hogy Orbán Ráhel mennyit fizetett be a NAV-nak a nászajándékai után?

Nagyon kell figyelni a nagy nap előtt, amikor az ajándéklistát összeállítja az ifjú pár, hogy mit kér.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény kimondja, hogy bármely mástól megszerzett vagyoni érték bevételnek minősül, ám az ingyen kapott ingóságok mentesülnek az adókötelezettség alól – mondta el a Blikknek Dr. Kis Péter András a NAV adóügyi szóvivője.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A szóvivő elmondása szerint ugyanakkor az illetéktörvény kimondja, hogy 150 ezer forintot meghaladó ingó ajándékozás esetén ajándékozási illeték megfizetése kötelezi azt, aki az ajándékot kapja. Így az újdonsült házaspárok az anyakönyvvezető elől egyenesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba sétálhatnak, ha a kapott nászajándékok értéke meghaladja ezt az összeget.

Mi több, a vőlegénynek is érdemes 150 ezer forint alatti jegygyűrűt vásárolnia, hacsak nem szeretné, hogy leendő nejének gyarapodjon az adója.

Kibúvóként azonban a párok külföldi esküvőt is válaszhatnak, így mentesülhetnek az ajándékok utáni illeték, külföldi lánykérés esetén pedig a drága jegygyűrű után fizetendő többletköltség alól – zárta sorait Dr. Kis. Forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Jövőre 30 milliárdot osztanak ki Orbánék a magyar és határon túli egyházaknak.
Jövőre 30 milliárdot osztanak ki Orbánék a magyar és határon túli egyházaknak.

Jövőre 30 milliárdot osztanak ki Orbánék a magyar és határon túli egyházaknak. [good_old_share] A napi.hu vette észre, hogy a kormány...

Bréking: visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek!
Bréking: visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek!

Bréking: visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek! [good_old_share] A ma benyújtott törvényjavaslat szerint a kormány visszaadja lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő...

Close