ADÓFIZETŐK PÉNZÉNEK LENYÚLÁSA – ÉLETFOGYTIG TARTÓ BÖRTÖN!

ADÓFIZETŐK PÉNZÉNEK LENYÚLÁSA - ÉLETFOGYTIG TARTÓ BÖRTÖN!
loading...

ADÓFIZETŐK PÉNZÉNEK LENYÚLÁSA – ÉLETFOGYTIG TARTÓ BÖRTÖN!

loading…


Életfogytiglani börtönt kapott az állami pénzek lenyúlása miatt egy volt képviselő Vietnamban.

 

Az állami pénzek elsikkasztása és kenőpénzek elfogadása miatt 13 év börtönt kapott  a PetroVietnam állami olaj- és gázvállalat egykori elnöke, Dinh La Thang, aki a Vietnami Kommunista Párt (VKP) legfőbb döntéshozó szervének, a politikai bizottságnak volt a tagja a hanoi népbíróságon.

A bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Trinh Xuan Thanh vietnami üzletembert, a VKP korábbi parlamenti képviselőjét is.

Az üzletember az ellene folyó korrupciós eljárás elől 2016-ban Németországba menekült, majd a vietnami titkosszolgálat emberei tavaly júliusban valószínűleg elrabolták Berlinből. A férfi tavaly augusztusban tűnt fel az állami televízió képernyőjén, ahol bejelentette: önként tért haza és döntött úgy, hogy feladja magát. A német kormány elítélte az üzletember ellen indított eljárást.

A 22 olajipari menedzser közül tizenkettőt a gazdálkodásra vonatkozó állami szabályozás súlyos következményeket okozó megsértésével, nyolcat sikkasztással, két embert pedig mindkettővel vádoltak. A büntetések a felfüggesztett börtöntől az életfogytig tartóig terjednek.

Kis kitérő…Vietnamban van még mit tanúlni…Egy gyöngyszem hazánkból…itthon az állami pénzekből (közpénz) így lesz ellenőrizhetetlen és követhetetlen pénz…

loading…


Trinh Xuan Thanht azzal vádolták, hogy a Petrovietnam egyik leányvállalatának vezetőjeként 150 millió dolláros (38,7 milliárd forintos) veszteséget okozott a cégnek. Az üzletembertől ezért 2016-ban elvették parlamenti képviselői helyét, majd kizárták a pártból is.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A kormány bírálói szerint viszont a korrupcióellenes fellépés politikailag motivált, legalábbis részben, és legfőképp a VKP-n belüli hatalmi harcok következtében 2016-ban visszavonult Nguyen Tan Dung egykori miniszterelnök bizalmasai ellen irányul. A hanoi népbíróságon tartott tárgyalás zárt ajtók mögött, a sajtó jelenléte nélkül zajlott. Az állampárton belüli leszámolások miatt idén több hasonló eljárásra is lehet számítani.

Ez a bűnvádi eljárás az eddigi legjelentősebb korrupciós per az egyre kiterjedtebb korrupciótól szenvedő indokínai országban. A hatósági fellépés tavaly fokozódott, miután Nguyen Phu Trong, a kommunista párt főtitkára került ki győztesen a hatalmi vetélkedésből Nguyen Tan Dung egykori kormányfővel szemben. (Reuters/MTI)

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
A DEVIZAHITELEK RENDEZÉSÉRE A JOBBIK GAZDASÁGI PROGRAMJA NYÚJTHAT MEGOLDÁST.
A DEVIZAHITELEK RENDEZÉSÉRE A JOBBIK GAZDASÁGI PROGRAMJA NYÚJTHAT MEGOLDÁST.

A DEVIZAHITELEK RENDEZÉSÉRE A JOBBIK GAZDASÁGI PROGRAMJA NYÚJTHAT MEGOLDÁST. A Jobbik az utolsó parlamenti napon is igyekezett megoldást kicsikarni a...

RADÍROZHATÓ TOLLAKAT ADNAK MAJD A VÁLASZTÁSON ÁLLÍTJA EGY BENNFENTES. VIGYÉL SAJÁT TOLLAT, ÉS SZÓLJ MÁSOKNAK IS ERRŐL!
RADÍROZHATÓ TOLLAKAT ADNAK MAJD A VÁLASZTÁSON ÁLLÍTJA EGY BENNFENTES. VIGYÉL SAJÁT TOLLAT, ÉS SZÓLJ MÁSOKNAK IS ERRŐL!

RADÍROZHATÓ TOLLAKAT ADNAK MAJD A VÁLASZTÁSON ÁLLÍTJA EGY BENNFENTES. VIGYÉL SAJÁT TOLLAT, ÉS SZÓLJ MÁSOKNAK IS ERRŐL! Egy magát bennfentesnek...

Close