A TITOK-STONEHENGE.

A TITOK-STONEHENGE.

A TITOK-STONEHENGE.

[good_old_share]

Stonehenge: ezeket a képeket senki sem akarja megmutatni.

 

loading...

Eldugott képek, amiket nem szívesen mutogatnak… Azt is meglátod, hogy miért!

loading…


A Stonehenge az egyik legrejtélyesebb kőkör formáció Angliában, és az egyik leghíresebb az egész világon is, nem véletlenül.

Salisbury-től mintegy 13 km-re északra helyezkedik el, és mai tudásunk szerint Krisztus előtt 2500-ban kezdték el építeni, majd végleges formáját (amit most ismerünk), csak nemrégiben érte el.

Azonban nagyon sokan rengeteg mindent nem tudnak a Stonehenge-ről, így azt sem, hogy milyen ősi titkokat rejt. A mai napig nem lehet tudni például azt sem biztosra, hogy a kőköröket alkotó monolitokat hogyan voltak képesek oda elszállítani, ahol megtalálták őket, és ma is állnak.

loading...

A régészeti helyet és környékét egyébként az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette fel.

Egy 2008-as radiokarbonos vizsgálat aztán még az eredeti korát is megcáfolta, ugyanis 3000 évesre becsülték, Krisztus előtt.

Sokan úgy gondolják, hogy a kőkört és az összes monolitot valójában idegenek helyezték a nyughelyeikre, és az egész egyfajta kozmikus kód. Az ugyanis megmagyarázhatatlan, hogyan voltak képesek 225 kilométer távolságra szállítani ezeket az elemeket.

loading…


Arról nem beszélve, hogy hogyan tudták felállítani, majd egymásra pakolni.

Nem tudják nagyon sokan, de vannak a neten olyan képek, melyeken az látható, ahogyan a Stonehenge monolitjait modern eszközökkel, munkások pakolják helyre.

Ezek nem hamisított képek, és még csak nem is fotómanipulációk. A Stonehenge jelenlegi formáját – ahogyan napjainkban láthatjuk – ugyanis modern eszközökkel, napjaink munkásai és mérnökei építették fel, tették a helyükre.

loading…


Ez azt jelenti, hogy a Stonehenge mostani "arca" alig 50 éves.

Hogy kik és miért építették, jószerével csak találgatják a tudósok.

A pontos funkció tisztázása már csak azért is nehéz, mert az eredetileg négy koncentrikus körből álló Stonehenge három, egymástól jól elkülönülő, hosszú szakaszban épült, legalábbis a régészeknek ennyit sikerült kideríteni a helyszínen talált leletekből.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

loading…


Azonban a napvilágot látott képek eléggé illúziórombolóak a rejtélyes kőkörrel kapcsolatban, hiszen így, hogy az ember tudja, hogy nem ősidők óta állnak ebben a formában, nagyon sokat ronthat az "összképen".

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...