A TIGRISSZÚNYOGOK MEGHÓDÍTHATJÁK AZ ORSZÁGOT

A TIGRISSZÚNYOGOK MEGHÓDÍTHATJÁK AZ ORSZÁGOT

loading...

Soltész Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársa csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában azt mondta, egyelőre nem alakult ki stabil populációja az ázsiai tigrisszúnyognak Magyarországon.

A szakértő szerint az elmúlt években három újabb invazív faj bukkant fel hazánkban, ezek közül az egyik a tigrisszúnyog, azaz az ázsiai zebraszúnyog.

Az érintett fajok közül a tigrisszúnyog terjeszti a legtöbb kórokozót, igaz, ahhoz, hogy a betegségek problémát okozzanak, először stabil populációnak kell kialakulnia.

Egyelőre csupán folyamatos újrabetelepülésről van szó, ezért a rovar csak az adott év kései szakaszában bukkan fel.
Soltész Zoltán hozzátette, Olaszországban és Horvátországban már más a helyzet, ezekben az országokban stabil populációja van a tigrisszúnyognak. Valószínűleg ezekről a területekről érkeznek Magyarországra is az állatok, amelyek a már említett időszakban szaporodni is tudnak.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezek a szúnyogok egyébként 22 féle vírust is terjeszthetnek, és már kimutatták belőlük a sárgaláz vírusát, a nyugat-nílusi vírust, a japán encephalitis vírusát, továbbá potenciális terjesztője a zika vírusnak is.

loading…


A körülbelül fél centiméteres rovarok abban különböznek a hazai szúnyogoktól, hogy teljesen feketék, de a testüket különböző pontokon világos pikkelyek díszítik.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián milliárdos mutyijáról
Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián milliárdos mutyijáról

Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián milliárdos mutyijáról Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián mutyigyanús, 1,6 milliárdos projektjéről Az Európai...

ÉRDEKES, MÁIG MEGOLDATLAN REJTÉLYEK
ÉRDEKES, MÁIG MEGOLDATLAN REJTÉLYEK

Rejtélyek, amik a mai napig megoldatlanok. A tudósoknak csak feltételezéseik vannak arról, hogy mi történhetett a mocsári múmiákkal, hova tűnhetett...

Close