A RÁKOS SEJTEK ENNYI IDŐ ALATT TERJEDNEK SZÉT

A RÁKOS SEJTEK ENNYI IDŐ ALATT TERJEDNEK SZÉT

A RÁKOS SEJTEK ENNYI IDŐ ALATT TERJEDNEK SZÉT.

loading...

Sokan nem tudják, hogy hogyan terjednek szét a rákos sejtek a szervezetben

A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

Három nap alatt a vérerecskékbe jut.


A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek, mivel ezáltal jóval gyorsabban alakulnak ki áttétek az egész testben.

loading...

A kutatás során rákos sejteket fecskendeztek egerek nyirokcsomóiba, a vizsgálatot Dontscho Kerjaschki, a Bécsi Orvosi Egyetem Klinikai és Patológiai Intézetének munkatársa és Michael Sixt, a klosterneuburgi Tudományos és Műszaki Intézet szakértője végezte.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A tumoros sejtek már két nappal később eljutottak a véredényekhez és érintkezésbe léptek velük, a harmadik napon pedig már a vérerecskéken belül voltak.


Hogyan képeznek áttétet?

loading…A kutatók fluoreszkáló fényproteinnel megjelölt tumoros sejteket is bejuttattak a nyirokcsomókba, és megfigyelhették, hogyan terjednek szét két hét alatt az egerek testében és hogyan képeznek áttéteket az állatok tüdejében. A nyirokcsomók tehát kaput jelentenek, amelyen át a tumoros sejtek sikeresen benyomulnak a vérrendszerben, így hatékonyan elterjednek az egész testben.


Az út eddig ismeretlen volt.


Hasonló kutatást végeztek amerikai és dél-koreai kutatók is, akik hasonló eredményeikről a Science azonos kiadásában számoltak be. Az eddig is ismert volt klinikai leletek és állatkísérletek alapján, hogy a rákos sejtek a nyirokcsomókon át elterjednek a testben, az azonban nem, milyen utat használnak ehhez.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A magyar kormány blokkolja a korrupciós jelentés közzétételét
A magyar kormány blokkolja a korrupciós jelentés közzétételét

A magyar kormány blokkolja a korrupciós jelentés közzétételét Magyarország ismét kimaradt az Európa Tanács éves korrupciós helyzetet vizsgáló jelentéséből, mert...

HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR
HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR

HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR Ha úgy döntesz, hogy szeretnél egy kutyát, akkor azzal komoly feladatba vágod a...

Close