A kutyád megérzi azokat az embereket, akik bántani akarnak téged

A kutyád megérzi azokat az embereket, akik bántani akarnak téged

A kutyád megérzi azokat az embereket, akik bántani akarnak téged

Ha neked is van kutyád, akkor nem árt ha tudod, hogy mekkora kincs egy ilyen jószág, főként ha megvan a kölcsönös bizalom köztetek.

Egy kutyus azért nagyszerű társ, mert olyan érzékeny érzékszervekkel rendelkezik, hogy képes megérezni azt is, ha egy ember gonosz, ártó szándékkal akar kárt tenni.

loading...

A Kyoto Egyetem kutatói egy 18 kutyát vizsgáló kísérletet végeztek el. Az ebek mellett ott voltak a gazdik is.

A kísérlet során a gazdának ki kellett nyitnia egy dobozt, de mivel ez nem sikerül, így segítséget kellett kérnie egy másik embertől. Az emberek között vaoltak, akik visszautasították a segítségnyújtást, mások meg jószándékkal megpróbálták kinyitni a dobozt.

Ezek után az idegen embereknek pár finom falatot kell adniuk a kutyáknak. Érdekes, hogy a négylábúak csak azoktól voltak hajlandóak elfogadni az ételt, akik segítettek a gazdájuknak.

A kutatók szerint a kísérlettel sikerül igazolni, hogy a kutyák képesek különbséget tenni a jószándékú és rossz-szándékú emberek között, ami igen ritka képesség az állatvilágban, sőt vannak olyan emberek, akárcsak a 3 évnél kisebb gyerekek, akik nem képesek ilyen jellegű megállapításra, mint az ebek.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

“Ez az első alkalom, hogy kiderült, hogy a kutyák képesek felmérni és különbséget tenni az emberi viselkedés és szándék között” – nyilatkozta Kazuo Fujita, az egyetem professzora.

Pár évvel korábban pedig a Kaliforniai Egyetem szakértői igazolták, hogy a kutyák irigyek tudnak lenni, ami valószínűleg az embertől eltanult viselkedési forma, ami nem csoda, hiszen egyes feltételezések szerint a kutya már 34 ezer év lehet az ember legjobb barátja, hű társa.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt
Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt

Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt Japán legújabb találmánya egy olyan busz, ami...

Elment egy hős - haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka
Elment egy hős – haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka

Elment egy hős - haláláig harcolt az otthonáért egy kecskeméti apuka A mindössze 38 éves Bakó Sándor meg szerette volna...

Close