A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles

A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles

A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles

Pert nyert egy devizahiteles a Kúria ajánlásai alapján

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított a Fővárosi Ítélőtábla egy devizahiteles szerződést hétfőn, mert a bank nem adott megfelelő tájékoztatást az adósnak arról, hogy az árfolyam változása jelentősen növelheti a törlesztőrészletét – írja a 24.hu.

loading…


loading...

A döntés érdekessége, hogy abban már alkalmazták a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló konzultációs testületének június 20-án kiadott ajánlását arról, hogy hogyan kell rendezni az érvénytelenné nyilvánított hitelek ügyeit.

A döntés szerint a szerződésből az adós számára nem derült ki, hogy az euró és forint árfolyama megváltozhat a hitel futamideje alatt. A Kúria június 20-án kiadott javaslata alapján a bíróság előírta, hogy két módszerrel is kiszámolják az adós fennmaradó tartozását,

vagy úgy, hogy a kirovó pénznemmé a forint válik, és ügyleti kamat az irányadó forintkamat szerződéskötéskori értékének kamatfelárral növelt mértékével egyenlő;
vagy pedig úgy, hogy a deviza-forint átváltási árfolyamot maximálja, a szerződésben rögzített kamatmérték forintosítási fordulónapig történő érintetlenül hagyásával.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezután a kettő közül az adós számára kedvezőbb módon a bíróság ismét érvényessé nyilvánítja majd a szerződést. Az adott eljárás a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik majd.

loading...

További részletek IDE KATTINTVA.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...