A HITELKÁROSULTAK VÉDELME ÉRDEKÉBEN!

A HITELKÁROSULTAK VÉDELME ÉRDEKÉBEN!

A HITELKÁROSULTAK VÉDELME ÉRDEKÉBEN!

Magyarország világrekorder a kilakoltatások terén!

Fel sem vett hitel kamatait és már megtérült követelések behajtását is megkísérelték a végrehajtók

loading…


loading...

A kilakoltatási moratórium végének közeledtével a Jobbik halaszthatatlannak érzi a végrehajtási rendszer visszáságaival kapcsolatos rendezést, aminek érdekében egy fogyasztóvédelmi csomagot terjeszt a parlament elé – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.

A politikus szerint a fogyasztóvédelmi jellegű előterjesztés aktualitását egyrészt a kilakoltatási moratórium lejártának közeledése adja, másrészt pedig a moratórium ideje alatt, a végrehajtói rendszer alsóbb szintjein tapasztalt mindennapos, tömeges visszaélések.

„A rendszerben adódó vadhajtásokat mindenképpen meg kell szüntetni a károsultak és ügyfelek érdekében”

-szögezte le a Jobbik szakpolitikusa, aki a párt aktivista csapatával a tavalyi év során több kilakoltatást is megakadályozott. Ezeken az akciókon hajmeresztő esetekkel találták szemben magukat.

loading...

„Már térült követelések behajtását kísérelték meg. Sok esetben egy A/4-es oldalnyi kézzel írt sajtpapírral kívántak többmilliós összeget behajtani az érintett családoktól, vagy a fel sem vett hitel állítólagos kamatait akarták végrehajtani.”

loading…


Z. Kárpát Dániel közölte azt is, hogy a javaslatcsomagban kezdeményezik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, illetve részleges végrehajtási moratóriumot vezetnének be a devizahiteles ügyekben, így

„amíg tartana a moratórium, nem lehetne mesterségesen duzzasztani az állítólagos tartozásokat.”

A jobbikos képviselő azt is szorgalmazta, hogy a kormány által most tervezett családtámogatások minden elemét igénybe vehessék azok is, akik önhibájukon kívül devizahitel-csapdába kerültek, így rákerültek a KHR-listára, ami kizáró okként szerepel a támogatások igénybevételénél.

Hangsúlyozta: azt utóbbi években tízezernyi kilakoltatás történt Magyarországon, ami "felháborítóan magas, világrekorder érték".

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A Jobbik képviselője azt ígérte, hogy aktuálpolitikai indoklásoktól és kiszólásoktól mentes szakmai javaslatot nyújtanak be, és arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy vegyék komolyan esküjüket és ennek megfelelően tárgyaljanak az előterjesztésről.

Ehhez az kellene, hogy a kormány bontsa fel az EBRD-vel kötött paktumát, amiben kikötötte, hogy semmilyen terhet nem tesz a bankokra a magyar polgárok helyzetének rendezése érdekében és hogy a bankszövetség ne diktálhasson a kormánynak. Forrás.

loading…


loading...
Read previous post:
Megrázó felvételek: élőben közvetítették egy négyéves kisfiú haláltusáját a Facebookon.
Megrázó felvételek: élőben közvetítették egy négyéves kisfiú haláltusáját a Facebookon.

Megrázó felvételek: élőben közvetítették egy négyéves kisfiú haláltusáját a Facebookon. A Facebook felelőssége is komolyan felmerülhet? Túl sok az erőszak...

A magyar milliárdos, aki mindenkinek elmondja, hogy lehet pénzt keresni.
A magyar milliárdos, aki mindenkinek elmondja, hogy lehet pénzt keresni.

A magyar milliárdos, aki mindenkinek elmondja, hogy lehet pénzt keresni. Ilyen is van: valós munkával gazdagodtak meg! Egy igazi „anticeleb”,...

Close