A Hit Gyülekezete a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti az istentiszteleteket

A Hit Gyülekezete a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti az istentiszteleteket

A Hit Gyülekezete a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti az istentiszteleteket

Pápán már 17 megbetegedést regisztráltak, többségük a Hit Gyülekezetének tagja – írja az infopapa.hu.

Több megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével

loading...

Ortutay Gábor, a gyülekezet lelkipásztora megerősítette értesülésünket, hogy több gyülekezeti tag mintája is pozitív lett az elmúlt napokban.

A lelkész adatvédelmi okból nem adhatott felvilágosítást a tudomására jutott fertőzöttek számáról, információink szerint azonban a Pápán eddig igazolt 17 fertőzött jelentős része összefüggésbe hozható a gyülekezettel.

A Hit Gyülekezete legutóbbi közösségi összejövetelét július 25-én tartotta – tudtuk meg a lelkipásztortól.

A gyülekezet Országos Vezetősége az istentiszteletek felfüggesztése mellett döntött a mai naptól (2020. augusztus 05.) az egész országra
kiterjedően – tette hozzá.

loading...

"A jelenlegi információk szerint a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett. Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig, illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk.

A helyileg illetékes szervekkel való kapcsolatfelvétel haladéktalanul megtörtént, a kontaktkutatáshoz minden segítséget megadunk" – áll az országos vezetés közleményében.

A gyülekezet összejövetelein egyébként csak olyan személy vehetett (volna ?) részt, akinek az elmúlt 2 hétben nem volt lázas, fertőző betegsége (köhögés, nehéz légzés, légszomj, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, hasmenés, újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar),akinek a közvetlen környezetében nem volt lázas fertőző beteg az elmúlt 2 hétben és aki nem járt külföldön az elmúlt 2 hétben.

Beltéri összejöveteleken 65 év felett az arcmaszk használatát is kötelezővé tették.

A Hit Gyülekezete Országos Vezetősége közölte, hogy az egész országban felfüggesztik az istentiszteleteket, mivel a jelenlegi információk szerint a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett.

loading…


„Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk” – írták.

(Frissítés: Pápán már 17 megbetegedést regisztráltak, többségük a Hit Gyülekezetének tagja – írja az infopapa.hu.)

A helyileg illetékes szervekkel felvették a kapcsolatot, a kontaktkutatáshoz minden segítséget megadnak.

A Hit Gyülekezete két hete kötött új, átfogó szerződést a kormánnyal, így Németh Sándor egyháza már az állami és önkormányzati intézményekkel azonos támogatásra jogosult. Forrás

loading…


Facebook hozzászólások
loading...