A hatóság figyelmezteti a lakosságot: Kerüljék a nyers csirkehús mosását!

A hatóság figyelmezteti a lakosságot: Kerüljék a nyers csirkehús mosását!

A hatóság figyelmezteti a lakosságot: Kerüljék a nyers csirkehús mosását!

Megmosta a nyers csirkehúst, és emiatt került kórházba a családja! Mindenkinek érdemes elolvasni!

A Campylobacter nevű baktérium a szalmonellánál is veszélyesebb, és vízcseppecskék formájában, a nyers csirkehús mosásakor könnyen szétszóródik a bőrön, ruhán, főző eszközökön és a konyhai munkafelületeken.

loading…


Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonságáért felelős testülete (UK`s Food Standards Agency – FSA) hivatalosan arra figyelmezteti a lakosságot, hogy kerüljék a nyers csirkehús mosását, hiszen így elkerülhető, hogy évente 280 ezer ember betegedjen meg Campylobacter okozta fertőzésben Nagy Britanniában, de arányosan ez Magyarországon ugyanígy igaz.

loading...

Az FSA közleményt adott ki, mivel számadatok igazolják, hogy az Egyesült Királyságban az emberek 44 százaléka megmossa a nyers csirkét, mielőtt megfőzné.

Az FSA kéri a televíziók producereit, konyhai show műsorok készítőit, hogy ne sugározzanak olyan felvételeket, melyeken nyers csirkehúst mosnak.

A testület megfogalmazott egy előterjesztést, melyet a jelentősebb élelmiszeripari vállatok is aláírtak.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Chatrine Brown, az FSA igazgatónője elmondta, hogy kutatásaik azt mutatják, hogy a legtöbb ember gondosan megmossa a kezét, miután nyers csirkehúst érintett, és meggyőződik arról, hogy eléggé megfőtt-e az étel, ugyanakkor a kutatásokból az is kiderül, hogy általános gyakorlatnak számít a nyers csirkehús megmosása főzés előtt, holott ez egyáltalán nem ajánlott.

loading...
loading…


„ A kampány során felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy ne mossák meg a nyers csirkehúst főzés vagy sütés előtt, mindemellett tudatosítjuk a lakosságban, hogy milyen veszélyeket is hordoz a Campylobacterrel való közvetlen érintkezés, milyen eredményekhez vezethetnek a kereszt-szennyeződések” fejtette ki Chatrine Brown. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
Hat orvos hajtotta el: egyik se vette észre a kislány rákját.
Hat orvos hajtotta el: egyik se vette észre a kislány rákját

Hat orvos hajtotta el: egyik se vette észre a kislány rákját. A megtört anya az egész rendszerben csalódott. 6 hónapos...

15 késszúrással végzett újszülött babájával egy borsodi anya
15 késszúrással végzett újszülött babájával egy borsodi anya

15 késszúrással végzett újszülött babájával egy borsodi anya Egészségesen született a kislány. Letartóztatták azt a felsőzsolcai nőt, aki a gyanú...

Close