A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát – videó

A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát - videó

A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát – videó

A képviselői esküjüket szegték meg azok a képviselők, akik a nép helyett az oligarchák oldalára álltak! Gyávák vagytok, hozzászólni sem mertetek." ..(Videó az oldal alján!)

loading...

A Fidesz nem engedte tárgysorozatba venni az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát, mondták az ellenzéki képviselők a Parlament előtt tartott rövid tájékoztatójukon kedden.

A Mészáros Lőrincre és hasonló, NER-be jól beágyazott üzletemberekre szabott különadó tervezetét Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független képviselők írták, az ötlet azonban Botka László szegedi polgármestertől származik.

Eszerint a koronavírus-járványra hivatkozva megadóztatná azokat, akik az elmúlt 10 évben a legtöbb uniós pályázaton a legtöbb pénzt nyerték.

A javaslat szerint azoknak kellene fizetniük, akik 2012 januárja és 2020 márciusa között többek között az államháztartás alrendszeréből, az európai uniós forrásból, a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programból, valamint a 100 százalékban állami tulajdonban álló gazdasági társaság által létrehozott alapítványtól származó pénzt kaptak, és akiknek a bevétele meghaladta ebben az időszakban az 5 milliárd forintot évente.

loading...

A javaslat viszont nem is kerülhet a parlament elé, a gazdasági bizottság kormánypárti többsége nem engedte tárgysorozatba venni azt. Szél szerint nevetséges, hogy a testület elnöke, Bánki Erik a szavazás előtt azt mondta, a javaslatot a Fidesz azért nem támogatja, mert visszamenőlegesen vetne ki adót.

A képviselői esküjüket szegték meg azok a képviselők, akik a nép helyett az oligarchák oldalára álltak! Gyávák vagytok, hozzászólni sem mertetek. – írja Szél a Facebookon.

A képviselői esküjüket szegték meg azok a képviselők, akik a nép helyett az oligarchák oldalára álltak! Gyávák vagytok, hozzászólni sem mertetek. És Ti mondjátok nekem, hogy én kit képviselek?! Mindenkit, akinek fontos az igazság és a tisztesség! És veletek mi a helyzet? Kit képvisel a Fidesz?! Meg a KDNP? Csak az oligarchákat!

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. május 12., kedd

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket
Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket

Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket Étkezési jegyeket fénymásolt a Készenléti Rendőrség több alkalmazottja, köztük munkavállalók és...

Halálgyárként jellemzi az egyik meghalt idős ember felesége a Karácsony Gergely által felügyelt idősotthont
Halálgyárként jellemzi az egyik meghalt idős ember felesége a Karácsony Gergely által felügyelt idősotthont

Halálgyárként jellemzi az egyik meghalt idős ember felesége a Karácsony Gergely által felügyelt idősotthont Újabb elképesztő történetet írt meg a...

Close