A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.

A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.
loading...

A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.

Megoldás az volna, csak a politikai akarat hiányzik! Hajthatatlan a Fidesz, ha kilakoltatásról van szó.

 

Üresen maradtak a kormánypárti képviselők székei a parlamentben, így nem lehetett megtartani az LMP, a Párbeszéd és az Együtt által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést. Az ellenzék azt szerette volna elérni, hogy még a választás előtt tárgyaljanak a gyermeket nevelő családok elhelyezés nélküli kilakoltatását megtiltó törvényjavaslatról.

loading…


A javaslat az önkormányzatok kötelezettségévé tenné a fenyegetett gyermekesek elhelyezését. A törvénymódosítást A Város Mindenkié lakhatással foglalkozó civil csoport javaslatára nyújtották be a képviselők.

Ha nincs jelen a képviselők több mint fele, a parlament határozatképtelen. Így nem lehet megtartani a rendkívüli ülésnapot, csak napirend előtti felszólalásokra van lehetőség. A karzaton megjelent néhány kilakoltatásban érintett ember is.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a sikertelen ülés után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a parlament állapotát mutatja, hogy azért nem lehetett megtartani az ülést, mert a fideszes képviselők nem jöttek be a munkahelyükre, nem akarták elmondani a véleményüket egy fontos kérdésről.

loading…


„A Fidesz-kormányzás elmúlt nyolc évében nem foglalkozott a magyar emberek többségével, csak a saját szavazótáborának összetartásával” – mondta a politikus, aki a kormány egyik legnagyobb bűnének tartja, hogy nem csökkentette érdemben vagy szüntette meg a lakhatási válságot, amely az albérletben élőket, a devizahiteleseket és az önkormányzati lakásokban élőket is érintheti.

Megoldás szerinte van, csupán politikai akarat nem volt rá. Pártja 10 pontos programot állított össze a lakhatási válság kezelésére.

Kovács Vera, A Város Mindenkié aktivistája szerint a megszokott kormánypárti taktika, hogy a Fidesz–KDNP képviselői nem vállalták fel a vitát a lakhatási kérdésekről. Pedig a probléma nagyságát jelzi, hogy az év végén született ombudsmani jelentésben az áll, hogy minden harmadik, szakellátásba kerülő gyermek anyagi okok miatt nem élhet a családjával – ilyenek lehetnek a nem megfelelő lakáskörülmények vagy akár a kilakoltatás is.

loading…


Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője elmondta: pártja is biztosítana szociális bérlakásprogramot és felfüggesztené a végrehajtási eljárásokat, amíg „igazságot tesznek” a devizahiteles ügyekben. 

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Demeter Márta (LMP) képviselő szerint Kőbányán jelenleg is többeket fenyeget a kilakoltatás, nem csak a Bihari utcai önkormányzati bérházban, hanem más önkormányzati bérházakban is családok várják a kilakoltatásukat.

Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője úgy látja, kezdetként legalább azokat a lakásokat be kellene vonni a lakhatási válság megoldására, amelyek már eleve rendelkezésére állnak az önkormányzatoknak. Az ő választókerületében, Csepelen az 1430 önkormányzati lakás tíz százaléka üresen áll, mert lakhatatlan állapotúak. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
A FELESÉGEM ÓRÁNKÉNT 15-20-SZOR IS ELÉLVEZ.
A FELESÉGEM ÓRÁNKÉNT 15-20-SZOR IS ELÉLVEZ.

„A feleségem óránként 15-20-szor is elélvez” Mi a normális, ha az orgazmusról van szó? Ha akad egy nő, aki akár...

NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL?
NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL?

NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL? Természetesen amennyiben időközben a felvételt eltávolítanák, pótolni fogjuk más forrásból!   BEHÍVTÁK A...

Close