A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.

A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.

A FIDESZ-KDNP MEGAKADÁLYOZTA A DEVIZAHITELES PARLAMENTI VITÁT.

[good_old_share]

Megoldás az volna, csak a politikai akarat hiányzik! Hajthatatlan a Fidesz, ha kilakoltatásról van szó.

 

loading...

Üresen maradtak a kormánypárti képviselők székei a parlamentben, így nem lehetett megtartani az LMP, a Párbeszéd és az Együtt által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést. Az ellenzék azt szerette volna elérni, hogy még a választás előtt tárgyaljanak a gyermeket nevelő családok elhelyezés nélküli kilakoltatását megtiltó törvényjavaslatról.

loading…


A javaslat az önkormányzatok kötelezettségévé tenné a fenyegetett gyermekesek elhelyezését. A törvénymódosítást A Város Mindenkié lakhatással foglalkozó civil csoport javaslatára nyújtották be a képviselők.

Ha nincs jelen a képviselők több mint fele, a parlament határozatképtelen. Így nem lehet megtartani a rendkívüli ülésnapot, csak napirend előtti felszólalásokra van lehetőség. A karzaton megjelent néhány kilakoltatásban érintett ember is.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a sikertelen ülés után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a parlament állapotát mutatja, hogy azért nem lehetett megtartani az ülést, mert a fideszes képviselők nem jöttek be a munkahelyükre, nem akarták elmondani a véleményüket egy fontos kérdésről.

loading…


„A Fidesz-kormányzás elmúlt nyolc évében nem foglalkozott a magyar emberek többségével, csak a saját szavazótáborának összetartásával” – mondta a politikus, aki a kormány egyik legnagyobb bűnének tartja, hogy nem csökkentette érdemben vagy szüntette meg a lakhatási válságot, amely az albérletben élőket, a devizahiteleseket és az önkormányzati lakásokban élőket is érintheti.

loading...

Megoldás szerinte van, csupán politikai akarat nem volt rá. Pártja 10 pontos programot állított össze a lakhatási válság kezelésére.

Kovács Vera, A Város Mindenkié aktivistája szerint a megszokott kormánypárti taktika, hogy a Fidesz–KDNP képviselői nem vállalták fel a vitát a lakhatási kérdésekről. Pedig a probléma nagyságát jelzi, hogy az év végén született ombudsmani jelentésben az áll, hogy minden harmadik, szakellátásba kerülő gyermek anyagi okok miatt nem élhet a családjával – ilyenek lehetnek a nem megfelelő lakáskörülmények vagy akár a kilakoltatás is.

loading…


Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője elmondta: pártja is biztosítana szociális bérlakásprogramot és felfüggesztené a végrehajtási eljárásokat, amíg „igazságot tesznek” a devizahiteles ügyekben. 

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Demeter Márta (LMP) képviselő szerint Kőbányán jelenleg is többeket fenyeget a kilakoltatás, nem csak a Bihari utcai önkormányzati bérházban, hanem más önkormányzati bérházakban is családok várják a kilakoltatásukat.

Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője úgy látja, kezdetként legalább azokat a lakásokat be kellene vonni a lakhatási válság megoldására, amelyek már eleve rendelkezésére állnak az önkormányzatoknak. Az ő választókerületében, Csepelen az 1430 önkormányzati lakás tíz százaléka üresen áll, mert lakhatatlan állapotúak. Forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A FELESÉGEM ÓRÁNKÉNT 15-20-SZOR IS ELÉLVEZ.
A FELESÉGEM ÓRÁNKÉNT 15-20-SZOR IS ELÉLVEZ.

„A feleségem óránként 15-20-szor is elélvez” [good_old_share] Mi a normális, ha az orgazmusról van szó? Ha akad egy nő, aki...

NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL?
NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL?

NA, EZT NÉZD MEG! HITELES TÁJÉKOZTATÁS KÖZPÉNZBŐL? [good_old_share] Természetesen amennyiben időközben a felvételt eltávolítanák, pótolni fogjuk más forrásból!   BEHÍVTÁK...

Close