A fél világ Magyarországra irigykedik

A fél világ Magyarországra irigykedik

A fél világ Magyarországra irigykedik

…50 ezer járványelemző mérést végeztek, napi szinten analizálták az adatokat. Ez alapján "a panaszos betegek közül sose volt magasabb a fertőzés 6,5 százaléknál"…

A fél világ Magyarországra irigykedik a Semmelweis Egyetem rektora szerint

loading...

„Legfeljebb néhány olyan szerencsés ország van Európában, mint Magyarország, mert itt nagyon hamar és nagyon határozott döntések születtek” – mondta Merkely Béla.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora hosszú interjút adott a 24.hu-nak, amelyben főleg a koronavírus-járvány magyarországi helyzetéről beszélt.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerencsések vagyunk, hogy itt nem volt az olaszországihoz hasonló tömeges megbetegedés, és ez a lakosság fegyelmezettségének, illetve a gyors és határozott kormányzati döntéseknek köszönhető.

"Legfeljebb néhány olyan szerencsés ország van Európában, mint Magyarország, mert itt nagyon hamar és nagyon határozott döntések születtek.

loading...

A fél világ Magyarországra irigykedik, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. A korai restriktív intézkedéseken túl a nagyon fegyelmezett lakosságnak is köszönhető, hogy nem értük el azt a csúcsot, amit a többi ország. Ha ezt nem így csináljuk, akkor sokkal nagyobb baj lehetett volna"

– mondta.

A rektor hozzátette, hogy a járványgörbe már "szépen ellaposodott", ennek köszönhetően az érettségik megtartása is biztonságos volt. Mint mondta, már április első hetében érezte a napi fertőzöttek adatai alapján, hogy nálunk nem lesz az olaszországihoz hasonló járvány.

Beszélt arról, hogy 50 ezer járványelemző mérést végeztek, napi szinten analizálták az adatokat. Ez alapján "a panaszos betegek közül sose volt magasabb a fertőzés 6,5 százaléknál", az idősotthonokban és az ápolási osztályokon ez az arány viszont 10 százalék fölé is felment. Hamarosan újra indulhat az élet a fővárosban! További fontos részletek: IDE KATTINTVA!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Újra nyitná az iskolákat a pedagóguskar
Újra nyitná az iskolákat a Pedagóguskar

Újra nyitná az iskolákat a pedagóguskar Pedagóguskar: júniustól mehetnének iskolába az alsósok A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint az első négy...

SIR LEONARD WOOLLEY PROFESSZOR ELGONDOLKODTATÓ KIJELENTÉSE A MAGYAROK SZÁRMAZÁSÁRÓL
SIR LEONARD WOOLLEY PROFESSZOR ELGONDOLKODTATÓ KIJELENTÉSE A MAGYAROK SZÁRMAZÁSÁRÓL

SIR LEONARD WOOLLEY PROFESSZOR ELGONDOLKODTATÓ KIJELENTÉSE A MAGYAROK SZÁRMAZÁSÁRÓL Emlékeztető: „Jaj annak a népnek, amelynek történelmét az ellenségei írják! (Seneca)...

Close