A FACEBOOKON VÉGE A SZÓLÁSSZABADSÁGNAK? SZŰRNI FOGJA A TARTALMAKAT A FACEBOOK!

A FACEBOOKON VÉGE A SZÓLÁSSZABADSÁGNAK? SZŰRNI FOGJA A TARTALMAKAT A FACEBOOK!
Email

A FACEBOOKON VÉGE A SZÓLÁSSZABADSÁGNAK? SZŰRNI FOGJA A TARTALMAKAT A FACEBOOK!

A hétvégén New Yorkban megtartott ENSZ közgyűlésén találkozott Angela Merkel német kancellár Mark Zuckerberggel  és kérte, hogy a facebook következetesen lépjen fel a nem megfelelő kommentárokkal szemben.

A kérdés felvetést a migrációval szemben megnyilvánuló rasszista kijelentések indukálták. A facebook bejelentette, hogy lépéseket tesz az úgynevezett gyűlöletbeszéd tartalmak ellen. „Úgy gondolom, hogy kell ezen dolgoznunk” – idézte a facebook vezér szavait a Medien-Newsletter media.de oldal.

A szövetségi kormány már egy hete követelte a platformtól az erősebb fellépést az idegenellenes hozzászólásokkal szemben. Hétfőn egy külön munkacsoport ülésezett a berlini igazságügy minisztériumban. A találkozón többek között részt vettek a facebook, a google és a twitter képviselői, mivel a német elképzelés szerint a szűréseket rájuk is ki kell terjeszteni. A cikk arra nem tér ki, hogy pontosan mit deklarálnak ellenséges tartalomnak.

A német társadalom jelentős része máris hevesen bírálta az intézkedéseket, a szólásszabadság megvonásával bélyegezve a merkeli politikát, magát Angela Merkelt pedig a volt szocialista Németországból származó diktatórikus vezetőnek aposztrofálták.

Jan-Philipp Albrecht a Zöldek Európa Parlamenti szóvivője a közösségi platformok (Facebook, Twitter) erősebb felügyeletét követelte Brüsszelben, melyhez szerintük egy olyan egyedülálló rendőrségi részleg létrehozása szükséges, amely a különböző fórumokat, illetve közösségi platformokat szisztematikusan ellenőrzi, és annak büntetőjogi következményeit – határokon átnyúlva is- érvényre juttatja. Ehhez EU szerte  egyöntetű törvényi előírásokra van szükség, amelyek szabályozzák, hogy a közösségi oldalakon mit szabadjon leírni.

loading...

Forrás

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
CSODÁLATOS EMBERI TETTEK.
CSODÁLATOS EMBERI TETTEK

A videót nézve egy picit megnyugodhatunk: az emberiségből nem halt még ki minden jóérzés! Ha tetszett az alábbi összeállítás akkor oszd...

ÚJ ÚNIÓS KÖRHINTA - MAGYAR TALÁLMÁNY!
ÚJ ÚNIÓS KÖRHINTA – MAGYAR TALÁLMÁNY!

A "beszarásjelző" kivillan. Magyar találmány az új úniós körhinta. Nézd meg a videót:   Bauštela Posted by Bugojno on 2015....

Close