A C-VITAMIN VALÓBAN PAJZSKÉNT IS SZOLGÁLHAT A TUMORSEJTEK SZÁMÁRA?

A C-VITAMIN VALÓBAN PAJZSKÉNT IS SZOLGÁLHAT A TUMORSEJTEK SZÁMÁRA?

A C-VITAMIN VALÓBAN PAJZSKÉNT IS SZOLGÁLHAT A TUMORSEJTEK SZÁMÁRA?

loading...

Pajzsként szolgál bizonyos tumorsejtek számára a C-vitamin – állapították meg chilei kutatók.

A C-vitamin nem csupán a skorbut ellen véd, hanem alapvető fontosságú a sejtenergia, a kollagén termelése és a neurotranszmitterek szintézise szempontjából, valamint segíti az immunrendszert. Vitathatatlan előnyei mellett gyakran felmerül a megalapozatlan információkat terjesztő internetes felületeken az a tudományosan nem bizonyított nézet, miszerint a megadózisban szedett C-vitamin még a rákot is gyógyítja.

(A nézet hazai terjesztésébe korábban még az egészséges táplálkozás terén kétségkívül nagy érdemeket szerző Schobert Norbert is beszállt.)

A dél-chilei Concepción Egyetem tudósai a Free Radical Biology and Medicine című folyóiratban publikáltak egy tanulmányt a C-vitamin és a daganatos betegségek közti összefüggésekről. A kutatók – amellett, hogy elismerik a vitaminféle számos pozitív hatását – megállapították, hogy az általuk vizsgált húsz ráktípus a C-vitamin újrahasznosítása révén jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz.

loading...

A C-vitamin két szerkezeti formában található meg a szervezetben: oxidált formájú dehidroaszkorbinsavként (DHA), amely nagy koncentrációban fordul elő a daganatok körül, valamint redukált formájú aszkorbinsavként (AA), amely gyulladásgátló funkcióval bír.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A tumorsejtek begyűjtik a körülöttük lévő nagy mennyiségű dehidroaszkorbinsavat, és redukált C-vitaminná alakítják át, amely életben tartja őket.

Húsz éven átívelő vizsgálatukban a Coralia Rivas vezette kutatócsoport megállapította, hogy a mellrák, a prosztatarák és a leukémia esetében például a tumorsejtek "képesek jóval több C-vitamint felhalmozni magukban, mint a normális sejtek". Rivas szerint ez a felfedezés azért "kulcsfontosságú, mert azt jelenti, hogy a C-vitamin képes megerősíteni a tumorsejteket és ellenállóbbakká tenni őket a kezelésekkel szemben".

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Keveset keresnek a magyarok
Keveset keresnek a magyarok

Keveset keresnek a magyarok Mind a minimálbér, mind az átlagbér alacsonynak számít Magyarországon, régiós összevetésben – írja a Népszava. Cáfolják...

A devizahitelezés az csalás.
A devizahitelezés az csalás.

A devizahitelezés az csalás. Milyen jogállam az, ahol egy bűncselekményen alapuló szerződés alapján embereket ki lehet lakoltatni ??? BTK. 373....

Close