75 ÉV FELETT MÁR NEM KELL MEGGYÓGYULNI!

75 ÉV FELETT MÁR NEM KELL MEGGYÓGYULNI!

75 ÉV FELETT MÁR NEM KELL MEGGYÓGYULNI!

[good_old_share]

Azt mondhatnánk, hogy ilyen nincs, de sajnos látnunk kell, hogy mégis van!

 

A kormány szerint 75 év felett már nem kell meggyógyulni.

 

loading...

Hosszú várakozás után végre hazánkban is elérhetővé váltak a legújabb onkoló­­giai szerek. A 15 új, innovatív gyógyszer nagy mértékben hozzájárulhat(na) a betegek gyógyulásához, azonban a tüdődaganat elleni két új hatóanyagnál várhatóan életkori korlátozás lép életbe: 75 év felett nem jár a legmodernebb terápia – derül ki a 168 óra cikkéből.

loading…


A döntés indoklása szakemberek szerint etikailag elfogadhatatlan, mert azt sugallja, minél idősebb valaki, annál kevesebb joga van a gyógyuláshoz. Pedig külföldi felmérések szerint az onkológiai kezelésen átesett hetvenéves, de egyébként egészséges nők várható átlagos élettartama további 15,7 év.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az említett készítmények befogadási eljárása jelenleg is folyamatban van, s amíg ez tart, a rászoruló betegek egyedi méltányosság keretében juthatnak hozzá a gyógyszerhez. 

Azonban fontos tudni, hogy az egyedi méltányossági engedélyek elbírálása során mit vesznek figyelembe:

loading...

A korlátozás indoklásában az szerepel, hogy bizonyos életkor feletti betegektől származó adatok mennyisége túlságosan korlátozott ahhoz, hogy az adott populációra vonatkozóan következtetéseket lehessen levonni.

loading…


Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Habár az államtitkárság szerint fontos hangsúlyozni, hogy életkor alapján nem dönthetnek a betegek méltányossági kérelméről, a készítmények alkalmazási előírásában részletesen feltüntetésre kerül, mely betegcsoportban tesztelték a termék hatásosságát. 

Magyarán úgy szorulnak ki az idősek a kezelések alól, hogy egyszerűen az életkoruk miatt nem kapják meg az egyedi méltányosságot…

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SOROS GYÖRGY NEMZETBIZTONSÁGI KÉRDÉS! MEG VAN A MEGOLDÁS!
SOROS GYÖRGY NEMZETBIZTONSÁGI KÉRDÉS! MEG VAN A MEGOLDÁS!

SOROS GYÖRGY NEMZETBIZTONSÁGI KÉRDÉS! MEG VAN A MEGOLDÁS! [good_old_share] A FIDESZ-KDNP, illetve a Jobbik szerint Soros György hatalmas veszélyt jelent...

NEM KAMU! A KORMÁNY TÉNYLEG MIGRÁNSOKAT ENGEDNE AZ ORSZÁGBA.
NEM KAMU! A KORMÁNY TÉNYLEG MIGRÁNSOKAT ENGEDNE AZ ORSZÁGBA.

NEM KAMU! A KORMÁNY TÉNYLEG MIGRÁNSOKAT ENGEDNE AZ ORSZÁGBA. [good_old_share] Ha eddig nem hitte el, ha eddig kételkedett, akkor most...

Close