650.000 FT. LEHET A MAGYAROK ÁTLAGFIZETÉSE!

650.000 FT LEHET A MAGYAROK ÁTLAGFIZETÉSE!

650.000 FT LEHET A MAGYAROK ÁTLAGFIZETÉSE!

[good_old_share]

Az MNB javaslatcsomag szerint jöhet a 650 ezer lehet az átlagfizetés, igaz 8 év múlva

loading…


loading...

180 pontos javaslatcsomagot készített a jegybank a hazai versenyképesség javítása érdekében. A reformok egyik hozadéka lehet, hogy nem is annyira sokára hatalmasat nőhetnek itthon a fizetések – írja az mfor.hu.

Kedden kapta meg a kormány a Magyar Nemzeti Bank által összeállított, 180 pontos javaslatcsomagot, melynek célja a magyar versenyképesség növelése az eddigi pozitív gazdasági folyamatok és eredmények megtartása mellett. A jegybanki szakemberek úgy vélik,

a reformoknak köszönhetően 2026-ra, vagyis 8 év múlva a magyar bérszínvonal is az osztrák minimum 80 százalékára emelkedhet.
Ez pedig összegszerűen hatalmas bérnövekedést jelentene – hívja fel a cikk a figyelmet.

 

Igaz, az Eurostatnál egyelőre nem állnak rendelkezésre 2017-es adatok a nettó bérre vonatkozóan, sőt Magyarország esetében még a 2016-os is hiányzik, azonban nagyságrendileg így is meg lehet határozni, mit is jelentene az eredményként feltüntetett bérszínvonal elérése.

Az Eurostat szerint 2015-ben 6700 euró volt az éves nettó átlagbér Magyarországon. Erre jött rá 2016-ban egy 7,8, majd tavaly egy 12,9 százalékos növekedés, így – az euró árfolyamát változatlannak tekintve – 8154 euró körül mozoghatott az átlagfizetés 2017-ben.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezzel szemben Ausztriában több mint évi 30 ezer eurót keresnek átlagosan az alkalmazottak. Az elmaradásunkat jól érzékelteti, hogy az elmúlt két évben a magasabb bérnövekedési ütemmel az osztrák bérszínvonal 22 százalékáról 26 százalékig jutottunk, amit a tervek szerint 80 százalékig is fel tudnánk tornászni. Ráadásul mindössze 8 év leforgása alatt, ami azt jelenti, hogy az idei évet is beleszámítva 2026-ig minden évben 13 százalékkal kellene emelkedniük a fizetéseknek.

loading…


Tekintve, hogy tavaly sikerült ezt elérni (12,9 százalék), még akár reálisnak is nevezhető ez a kritérium, az ugyanakkor kérdőjelessé teszi az egészet, hogy ezt az idei évvel együtt 9-szer kellene megcsinálni.

Mindenesetre, ha összejönne a dolog, akkor az azt jelentené, hogy átlagosan 650 ezer forint körül mozogna a havonta hazavitt fizetés. Persze, mivel átlagokról beszélünk, ez jelentheti akár a magasabb fizetések nagyobb arányú növekedését is, ami szépen fel tudja húzni az átlagot még akkor is, ha az alacsonyabb bérek kisebb ütemben emelkednek.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELEK: A LOPOTT PÉNZ VISSZAJÁR-A BANKOK KUSSOLNAK!
DEVIZAHITELEK: A LOPOTT PÉNZ VISSZAJÁR-A BANKOK KUSSOLNAK!

DEVIZAHITELEK: A LOPOTT PÉNZ VISSZAJÁR-A BANKOK KUSSOLNAK! [good_old_share] Micsoda döntés: visszajár minden pénz – Semmisnek nyilvánították a svájci frank alapú...

ADÓVAL SÚJTJÁK A BIBLIÁT?
ADÓVAL SÚJTJÁK A BIBLIÁT?

ADÓVAL SÚJTJÁK A BIBLIÁT? [good_old_share] "T. Nemzeti Adó és Vámhivatal!   A könyvesboltokban és más alternatív elárusítóhelyeken is nagy példányszámben...

Close