645 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar bankok a Magyarokon.

645 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar bankok a Magyarokon.

645 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar bankok a Magyarokon.

A bankszektor 2018-ban  konszolidált szinten elért 645,3 milliárd forintos nettó tárgyévi eredménye 9,6 százalékkal volt magasabb az előző évnél, olvasható az MNB sajtóközleményében.

loading…


Az 56,6 milliárd forintos növekményben domináns szerepe van a működési bevétel 19,0 százalékos növekményének, amelynek valamennyi kiemelt komponense magasabb lett 2018-ban, mint 2017-ben.

loading...

A működési bevétel növekedéséhez 43 százalékkal járult hozzá az úgynevezett egyéb működési eredmény, 26,2 százalékkal a kamateredmény növekménye.

A működési bevétel többletével szemben áll a működési költségek 15,4 százalékos, 176 milliárd forintos emelkedése. A nettó tárgyévi eredményt mérsékelte az értékvesztés és céltartalék-képzés: az előző évi 18,2 milliárd forintos értékvesztés és céltartalék-felszabadítással szemben a tárgyévben nettó 57,6 milliárd forintos értékvesztés és céltartalék képzés történt.

loading…


A növekvő saját tőke- és eszközállománnyal összhangban, a magasabb eredmény nem párosul a jövedelmezőségi mutatók számottevő emelkedésével: az évesített tőkearányos jövedelmezőség (RoE) 13,2 százalékról 13,4 százalékra nő.
Az eszközarányos jövedelmezőség (RoA) pedig lényegében 1,5 százalékon stagnált, miközben a költség-hatékonyság kismértékben javult.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A költség/bevétel hányados (CIR) 64,8 százalékról 62,8 százalékra csökkent.

loading...

A veszteséges bankok száma a 2015. évi 14-ről 3-ra csökkent, míg az 1 százalék fölött eszközarányos nyereséget elérő bankok száma 9-ről 12-re emelkedett.

A magyar ügyfelek egyébként nemzetközi összehasonlításban kimagaslóan sokat fizetnek a banki szolgáltatásokért az MNB szerint.

loading…


loading...
Read previous post:
A "devizás" rémálom véget ért - egy bírósági perben tett nyilatkozattal semmissé tehetőek a deviza alapú szerződések.
A “devizás” rémálom véget ért – egy bírósági perben tett nyilatkozattal semmissé tehetőek a deviza alapú szerződések.

A "devizás" rémálom véget ért - egy bírósági perben tett nyilatkozattal semmissé tehetőek a deviza alapú szerződések. A magyar bíróságok...

SZÁZMILLIÁRDOS DEVIZAHITELES KÉRDÉSRE KERÜLHET PONT!
SZÁZMILLIÁRDOS DEVIZAHITELES KÉRDÉSRE KERÜLHET PONT!

SZÁZMILLIÁRDOS DEVIZAHITELES KÉRDÉSRE KERÜLHET PONT! Százmilliárdos devizahiteles kérdést vizsgál a Kúria. Vajon figyelembe veszik, hogy hazánk az Európai Unió tagja,...

Close