400 óra túlszolgálat – Aktiválta a rabszolgatörvényt a kormány a hadseregnél

400 óra túlszolgálat - Aktiválta a rabszolgatörvényt a kormány a hadseregnél

400 óra túlszolgálat – Aktiválta a rabszolgatörvényt a kormány a hadseregnél

A kormány a honvédségnél aktiválta a túlóratörvényt, így akár a 400 órát is átlépheti az éves túlszolgálat

loading...

Az mfor.hu írta meg, hogy a legújabb kormányzati törvényjavaslat értelmében a magyar honvédségnél akár a 400 órát is átlépheti az éves túlszolgálat időkerete, szemben az eddigi 300 órával, ráadásul a kormány már április 16-án elrendelte, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt túlórázás nem számít bele a katonák éves túlszolgálati időtartamába.

Orbán Viktor miniszterelnök a Ludovica Campus épületének átadó ünnepségén

A lap azt írja, a kedd este a parlamentnek benyújtott salátatörvényben a honvédek jogállásáról szóló törvényt is módosítana. Eddig a katonáknak is legfeljebb 300 óra lehetett a túlszolgálat évente, ezt a rendelkezést módosítaná úgy Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy a 300 órát átírja 400 órára, a legfeljebb szót pedig kiveszi a szövegből.

Ha gond van a katonák létszámával, akkor a 400 órás túlszolgálati idő is átléphető, és időkeret alkalmazásakor a munkáltatói jogkört gyakorló a túlszolgálatot nem előre rendeli el, hanem az időtartamát az időkeret lejártakor állapítja meg.

loading...

Ez a túlóratörvény aktiválását jelenti. A Parlament 2018. decemberében fogadta el a Munka Törvénykönyvének módosítását, így az eddigi évi 300 óráról 400 órára nőtt a maximális túlórák száma, és 1 évről 3-ra növelik a munkaidőkeret elszámolási időszakát.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Mivel a módosítást egyéni képviselői indítványként adták be, nem pedig a kormány nyújtotta be, nem volt róla társadalmi egyeztetés. Forrás, forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kövér: polgárháború kezd kibontakozni
Kövér: polgárháború kezd kibontakozni

Kövér: polgárháború kezd kibontakozni Kövér: polgárháború kezd kibontakozni Amerikától Nyugat-Európán át egészen Közép-Európáig Napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe...

Lehetséges, hogy hamarosan sikerül találnunk egy lakható bolygót.
Lehetséges, hogy hamarosan sikerül találnunk egy lakható bolygót.

Lehetséges, hogy hamarosan sikerül találnunk egy lakható bolygót. Bekapcsolták azt az űrtávcsövet, ami rengeteg bolygót fog átnézni, és lakható bolygók...

Close