2,8 millió Magyar ember pénzéről van szó

2,8 millió Magyar ember pénzéről van szó

2,8 millió Magyar ember pénzéről van szó

"Nem fogom elengedni ezt a témát" a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása kapcsán az ápilisi feljelentésében a képviselő csalás miatt kért vizsgálatot…

A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása!

loading…


Dobrev Klára nem adja fel, ha kell, az Európai Bíróságig megy a magánnyugdíjpénztári vagyon elszámolása miatt

loading...

Az ügyészség elutasította a DK európai parlamenti képviselőjének áprilisi feljelentését, amiért panasszal kíván élni.

Mint ma reggeli cikkünkben megírtuk, a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, valamint az elszámolás mikéntje miatt több feljelentés is született az elmúlt másfél évben a kormány egyes tagjaival szemben.

Korózs Lajos szocialista képviselő tavaly januárban fordult az ügyészséghez, most áprilisban pedig Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője (e tisztséget a május végi választáson nyerte el) fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása – az akkori kormányzati ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor.

loading...

Korózs Lajos feljelentését akkor igen gyorsan elutasította az ügyészség, és mint Dobrev Klárától most megtudtuk, az EP-képviselő sem járt jobban. Tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, mégpedig Korózs Lajos esetében.

Dobrev Klára ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz. Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, az ápilisi feljelentés viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Kérdésünkre, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább akarja-e vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt, elmondta, hogy az áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó szerinte.

Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni. "Nem fogom elengedni ezt a témát" – közölte portálunkkal. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...