162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

Tömeges, valótlan lakcím bejelentkezések miatt emelt vádat a Mátészalkai Járási Ügyészség a napokban 162 ukrán-magyar kettős állampolgárral, valamint a szállásadóikkal szemben, akik mindannyian egy csengeri pár lakcímére voltak bejelentkezve.

A vádirat szerint a vádlottaknak munkavállalás és egyéb okok miatt, Magyarországon bejelentett lakóhelyre, és ezt igazoló lakcímkártyára volt szüksége. Ezért megállapodtak egy csengeri párral abban, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanba a vádlottak bejelentkeznek.

loading...

A pár 162 többségében ukrán-magyar kettős állampolgárnak engedte meg, hogy lakóingatlanuk címét tüntessék fel lakcímbejelentési kérelmükben. A kérelmek nagy részét a férfi, néhány esetben pedig a férfi és a nő is aláírta szállásadóként.

A valótlan tartalmú bejelentések alapján elkészültek a lakcímet igazoló hatósági igazolványok, mely szerint 162 bejelentkező személy lakóhelyet létesített a pár ingatlanán. A csengeri lakóházban életvitelszerűen azonban egyik személy sem élt, Csengerben nem akartak letelepedni.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Az ügyészség mind a bejelentkezőket, mint szállásadóikat közokirat hamisítás bűntettével vádolja. A szállást biztosító férfival szemben börtönbüntetés, a többiekkel szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában. (szabolcshir)

loading…


loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Egy kutya búcsúlevele
Egy kutya búcsúlevele

Egy kutya búcsúlevele Kedves Anya! Ma meghaltam... Nem, ne aggódj, nem bántottak! Nagyon magányos voltam, és életem utolsó percében senki...

Nyugdíj előtt meghal a magyarok majdnem fele
Nyugdíj előtt meghal a magyarok majdnem fele

Nyugdíj előtt meghal a magyarok majdnem fele Néhány óra alatt elfáradnak, mindenféle egészségügyi bajjal szenvednek, közel vannak a 60-hoz vagy...

Close