12 ÉVES FIÚK IS RÉSZT VETTEK EGY 18 ÉVES LÁNY MEGERŐSZAKOLÁSÁBAN

12 ÉVES FIÚK IS RÉSZT VETTEK EGY 18 ÉVES LÁNY MEGERŐSZAKOLÁSÁBAN

12 ÉVES FIÚK IS RÉSZT VETTEK EGY 18 ÉVES LÁNY MEGERŐSZAKOLÁSÁBAN

loading...

Öt fiú erőszakolt meg egy 18 éves lányt múlt pénteken a németországi Mülheimben. Három gyanúsított 14 éves, ketten pedig mindössze 12 évesek, ennélfogva nem lehet őket büntetőjogi eljárás alá vonni, mivel ennek a korhatára 14 év a német törvények szerint.

Az eset nyomán fellángolt vita a fiatalkorúak büntethetőségéről az országban.

Az áldozatra egy bokorba találtak rá, kórházba kellett szállítani. A rendőrségi szóvivő szerint az erőszak „jelentős mértékű” volt, és sokáig tartott.

Rainer Wendt rendőrfőnök úgy nyilatkozott, hogy ők már évek óta szorgalmazzák, hogy vigyék lejjebb a büntethetőségi korhatárt Németországban. Jens Gnisa, a német bírák egyesületének vezetője ezzel szemben úgy érvelt, hogy a nagyobb büntetés–kevesebb bűnözés tétel a gyerekek esetében nem működik, a jelenlegi szabályozás pedig hatékony a fiatalkorú bűnözés elleni küzdelemben.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ennek alapján a mülheimi erőszak ügyében az Ifjúsági Jóléti Hivatalnak kell gondoskodnia a gyanúsítottak viselkedési problémáinak kezeléséről.

A büntetőjogi felelősség minimális életkora nem egységes Európában, számos ország a 14., a skandináv országok a 15., Magyarország pedig a 12. évnél húzza meg a korhatárt.

loading…


Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának 2007-es állásfoglalása szerint a 12 évesnél fiatalabbak büntethetősége nemzetközi szinten nem elfogadható, ugyanakkor Angliában, Walesben és Észak-Írországban mindössze 10 éves korig mentesülhetnek az igazságszolgáltatás alól a gyerekek, míg Skóciában májusban emelték fel 8-ról 12 évre a gyerekek büntethetőségét.

Hogy Angliában a viták ellenére megtartották a 10 éves korhatárt, az jórészt annak az egész országot megrázó 1993-as bűnügynek tudható be, amelyben két 10 éves fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy kétéves kisfiút.

loading…


loading...
Read previous post:
Újabb hazug hír röppent fel a C-vitaminról!
Újabb hazug hír röppent fel a C-vitaminról!

Újabb hazug hír röppent fel a C-vitaminról! Dr. Lenkei Gábor válasza. Időről időre megjelenik a sajtóban valamilyen hazugság a vitaminokról. Ők a...

ELINDULT A MC DONALD'S HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA BUDAPESTEN
ELINDULT A MC DONALD’S HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA BUDAPESTEN

ELINDULT A MC DONALD'S HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA BUDAPESTEN. Ezzel hatalmasat nyerhet az étteremlánc. Valljuk be, annak ellenére, hogy a McDonalds-ról rengeteg...

Close