10 vízhajtó gyógynövény veseelégtelenség ellen: még a magas vérnyomást is segítenek megelőzni

10 vízhajtó gyógynövény veseelégtelenség ellen: még a magas vérnyomást is segítenek megelőzni

10 vízhajtó gyógynövény veseelégtelenség ellen: még a magas vérnyomást is segítenek megelőzni

Néhány gyógytea segít megelőzni a vesebetegséget és a magas vérnyomást, ráadásul felfázás ellen is hasznos.

A magasvérnyomás-betegség sokakat érint, a leggyakoribb szív- és érrendszeri problémák közé tartozik. Noha sok esetben a helytelen életmód vagy a genetika áll a háttérben, előfordul, hogy szervi megbetegedésről ad jelet, ilyenkor másodlagos magas vérnyomásnak nevezik.

loading...

A másodlagos magas vérnyomás hátterében állhat többek közt érbetegség, vesegyulladás, diabéteszből eredő vesekárosodás is. A kialakult probléma már orvosi kezelést igényel, a vesebetegségek megelőzésére azonban lehet törekedni.

Gyógyteák a vesére

A jó veseműködést elősegítő gyógynövények hatóanyagaiknak köszönhetően remek vízhajtók, de az erekre is jó hatással vannak, ezért még az elsődleges, szervi probléma nélküli magas vérnyomás esetén is segíthetnek. Ráadásul akkor is érdemes kúraszerűen vagy hosszabb távon fogyasztani őket, ha állandó felfázásban, húgyúti fertőzésben szenved valaki, hiszen jól átmossák a húgyutakat.

1. A zsurló vizelethajtó hatású, segít megelőzni a húgyutak, a húgyhólyag és a vese betegségeit. Hatását magas kovasavtartalmának köszönheti, de hasznos keserűanyagok, szerves savak is vannak benne.

loading...

2. Az aranyvessző ugyancsak a legjobb vízhajtók közé tartozik, vesekő, cukorbetegség ellen is javasolják. Tartalmaz szaponineket, flavonoidat, rutint, cser- és keserűanyagot.

3. A csalán vértisztító hatású, a vesebetegségek megelőzésében, a vércukorszint és a vérnyomás beállításában is hasznos. Tartalmaz többek közt glikozidákat, cseranyagot, klorofillt, vitaminokat, ásványi sókat.

4. A cickafark görcsoldó hatása miatt kedvelt, de enyhe vízhajtó, húgyutakat védő hatása is van. Tartalmaz többek közt azulént, illóolajat, aszparagin aminosavat, keserű- és cseranyagokat is.

5. A csipkebogyó immunerősítő hatása mellett jó vizelethajtó, hólyaghurut esetén is segít. Van benne magnézium, pektin, szerves savak és cseranyagok, rutin, A-, K- és C-vitamin, ezért nem javasolt forrázni.

6. A tejoltó galaj is hatékony segítség húgyúti- és vesebajok esetén, vizelethajtó hatású. Glikozidokat, cseranyagokat, növényi savakat, enzimeket tartalmaz.

7. A kamilla sokoldalú gyógynövény. Hasznos megfázás, bélpanaszok esetén, de húgyhólyag- és veseproblémáknál is ajánlott, főleg gyulladáscsökkentő hatása miatt. Azulénes illóolaj, glikozidák, cser- és keserűanyagok is vannak benne.

loading…


8. A gyermekláncfű teája nemcsak a májbetegségtől véd, de értisztító és vizelethajtó is, gátolja a vesekőképződést. Keserűanyag, kaucsuk, cseranyagok, inulin, vitaminok vannak benne.

9. A tejoltó galaj is hatékony segítség húgyúti- és vesebajok esetén, vizelethajtó hatású. Glikozidokat, cseranyagokat, növényi savakat, enzimeket tartalmaz.

10. A szagosmügét vesebántalmak esetén javasolják, remek vértisztító és enyhén nyugtató hatással is bír kumarin, keserű- és cseranyagtartalma miatt. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kamerák, mobilok felvételei - A New York Times pillanatról pillanatra rekonstruálta, hogyan ölték meg a rendőrök George Floydot
Kamerák, mobilok felvételei – A New York Times pillanatról pillanatra rekonstruálta, hogyan ölték meg a rendőrök George Floydot

Kamerák, mobilok felvételei - A New York Times pillanatról pillanatra rekonstruálta, hogyan ölték meg a rendőrök George Floydot Biztonsági kamerák,...

A mai generáció semmit sem tud értékelni, sem a családját, sem a csapból folyó meleg vizet!
A mai generáció semmit sem tud értékelni, sem a családját, sem a csapból folyó meleg vizet!

A mai generáció semmit sem tud értékelni, sem a családját, sem a csapból folyó meleg vizet! Kik is vagyunk mi?...

Close