10 TÉNY. A STRESSZ MIATT NEM TUDUNK LEFOGYNI!

10 TÉNY. A STRESSZ MIATT NEM TUDUNK LEFOGYNI!
Email

10 TÉNY. A STRESSZ MIATT NEM TUDUNK LEFOGYNI!

Email

A rohanó életmódunk a felelős elsősorban azért, hogy nem tudunk megszabadulni a túlsúlytól, állítja Charlotte Watts táplálkozási és jógaoktató The De-Stress Effect című friss tanulmányában.

loading…


1. Elősegíti a zsírpárnák kialakulását
A stresszt külső támadásként érzékeli az agyunk, amellyel fel kell venni a harcot vagy menekülni kell. Ezért beindul a szervezet védekező mechanizmusa: mivel pluszenergiára van szüksége, több szénhidrátot raktároz zsír formájában a has tájékán. Csökken az izomtevékenység, a pajzsmirigy működése, lassul az anyagcsere, és egyre nehezebbé válik a fogyás, állítja a szakértő.

2. Gátolja a tárolt energia elégetését

loading...

A stressz által kiváltott magas vércukorszint miatt egyre több inzulin termelődik. A magas inzulinszint viszont megakadályozza, hogy a szervezet a tárolt üzemanyagot (zsírt) elégesse. A fehérjében gazdag ételek, például az avokádó segít a kortizol és az inzulinszint szabályozásában.

3. Felborítja a nők ösztrogén háztartását

Stressz hatására sok nőnél menstruációs zavarok jelentkeznek, mivel megváltozik 
az ösztrogén és a progeszteronszint aránya ez – főleg a menopauza idején – 
megnyilvánulhat a nők egészségének általános romlásában is. A nemi hormonok egyensúlyának felborulása negatív hatást gyakorol az anyagcserére, ami súlygyarapodást okozhat.

4. Lassítja a pajzsmirigy működését

loading...

A szervezet stressz hatására folyamatosan azt jelzi az agynak, hogy takarékoskodni kell az energiával. A túlélés érdekében a pajzsmirigy kevesebb hormont termel. Mivel a pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét, a csökkentett termelés következtében egyre nehezebbé válik a fogyás is.

5. Cukor-függőséget okoz

Mivel a cukor hirtelen növeli az energiaszintet, és pozitívan befolyásolja rövid ideig a hangulatot, kialakul a cukor-függőség, az édesség utáni sóvárgás.

6. Gyorsétel-függővé tesz

A magas kalóriatartalmú gyorsétel gyors jutalom a szervezet számára, egyfajta „öngyógyítás", amely drogként hat: minél többet fogyasztunk belőle, annál jobban kívánjuk.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

7. Megakadályozza, hogy jóllakottnak érezzük magunkat

Úgynevezett leptin rezisztencia alakul ki, emiatt túl nagy mennyiségű ételt fogyasztunk egyszerre. A stressz miatt nem működik megfelelően az étvágyat „kikapcsoló" jóllakottság-hormon, a leptin.

8. Meggondolatlanná, impulzívvá tesz

A stressz megakadályoz bennünket abban, hogy az egészséges ételek mellett döntsünk, ezért inkább a gyors jutalmazást, a gyorsételt vagy az édességet választjuk.

9. Lelassít

loading…


Tanulmányok bizonyítják, hogy a stresszes emberek szabadidejükben kevésbé aktívak fizikailag. Viszont már heti egy óra jógázás is segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.

10. Elpusztítja a „jó" bélbaktériumokat

A stressz, a cukor, az alkohol, antibiotikumok és szteroidot tartalmazó gyógyszerek elpusztítják a „jó" bélbaktériumokat. Ennek emésztési problémák, haspuffadás, folyadék visszatartás lehet a következménye. A prebiotikus élelmiszerek, például a csicsóka, a cikória, a banán, a fokhagyma, a póréhagyma segítenek megbirkózni a stresszel.

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
AZ EMBERISÉG KIÍRTJA SAJÁT MAGÁT? CSÚCSRA JÁRATJÁK A HADRON ÜTKÖZTETŐT.
AZ EMBERISÉG KIÍRTJA SAJÁT MAGÁT? CSÚCSRA JÁRATJÁK A HADRON ÜTKÖZTETŐT

AZ EMBERISÉG KIÍRTJA SAJÁT MAGÁT? CSÚCSRA JÁRATJÁK A HADRON ÜTKÖZTETŐT Kapcsolatunk lehet egy párhuzamos univerzummal pár napon belül? - vagy...

REGGELI TORNA.
REGGELI TORNA

REGGELI TORNA Ezt csináld utána:   Unbelievable this girl doing splits!www.instagram.com/JosiPaula Szerző: Josi Paula, 2015. október 18.

Close