1.6 MILLIÓ EMBER ADÓSSÁGÁT ELENGEDIK VÉGLEGESEN!

1.6 MILLIÓ EMBER ADÓSSÁGÁT ELENGEDIK VÉGLEGESEN!

1.6 MILLIÓ EMBER ADÓSSÁGÁT ELENGEDIK VÉGLEGESEN!

[good_old_share]

A hitelek részleges elengedése….Több mint 1500 milliárd forintnyi lakossági adósságot tüntet el a Nemzeti Boldogság Alap.

loading…


loading...

Az ország, ahol 1,6 millió ember adósságát engedik el örökre….

Közel 1,6 millió ember adósságát engedik el Dél-Koreában részben állami, részben banki forrásból, hogy így könnyítsenek az alacsony jövedelműek pénzügyi terhein, és új életet kezdhessenek – írja a BBC.

A hitelük elengedését azok a dél-koraiak kérhetik, akik 

kevesebb mint 10 millió wonnal (közel 2,4 millió forint) tartoznak,

loading...

havi jövedelmük nem éri el a 999 ezer wont (közel 240 ezer forint) és

bizonyítják, hogy legalább egy évtizede nem képesek adósságuk visszatörlesztésére.

A terv 6200 milliárd won, vagyis több mint 1500 milliárd forintnyi lakossági adósságot tüntetne el, és a lakosság közel 3%-át, 1,6 millió főt érinti közvetlenül. A hitel elengedéséért a kormányhoz kell folyamodni jövő februártól.

A program megosztott teherviselésen alapul: részben az állami által a bajba kerültek megsegítésére 2013-ban felállított "Nemzeti Boldogság Alap", részben pedig bankok finanszírozzák.

loading…


A dél-koreai gazdaság idén 3% fölött növekedhet, az elmúlt 5 év átlaga 2,8% volt. A gazdasági növekedés lehetővé teszi a lakossági túladósodottság csökkentését, amely a távol-keleti országban is központi kérdés.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A hitelek részleges elengedése jól beleillik az államnak a konfuciánus kapitalizmusban tanúsított atyáskodó magatartásába. Nem érinti azonban a felső- és középrétegeket, így kétséges, hogy politikailag a legjobban kifizetődő lesz a jelenlegi kormány számára. Forrás.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
RÉMISZTŐ DÖNTÉS-NYUGDÍJAS! VISSZA A MUNKA VILÁGÁBA!
RÉMISZTŐ DÖNTÉS-NYUGDÍJAS! VISSZA A MUNKA VILÁGÁBA!

RÉMISZTŐ DÖNTÉS-NYUGDÍJAS! VISSZA A MUNKA VILÁGÁBA! [good_old_share] Rémisztő döntést hoztak: százezer nyugdíjast küldenek vissza dolgozni. Nincs lazsálás, mamik, papik, itt...

ORBÁN VIKTOR ÜZENT A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.
ORBÁN VIKTOR ÜZENT A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

ORBÁN VIKTOR ÜZENT A DEVIZAKÁROSULTAKNAK. [good_old_share] Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő arról beszélt az Országgyűlésben hétfőn, hogy egyfajta szakmai konszenzust...

Close